İspanya'da ikinci dalga alarmı: Kovid önlemleri geri geldi

Koronavirüs salgınının yeniden artış göstermesiyle İspanya'da önlemler yeniden hayata geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2020 18:35 GÜNCELLEME 14.08.2020 18:35 DÜNYA
İspanya'da ikinci dalga alarmı: Kovid önlemleri geri geldi
İspanya'da ikinci dalga alarmı: Kovid önlemleri geri geldi

İspanya'da Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayılarının yeniden artışa geçmesine karşı ek önlemler aldı. Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında diskoları kapattı ve sokakta sigara içmeyi yasakladı.

 

 

11 YENİ ÖNLEM

Kovid-19 salgınında, günlük sayısının 3 bine yaklaşmasının ardından Sağlık Bakanı Salvador İlla, ülkedeki 17 özerk yönetimin hükümetleriyle acil toplantı yaptı.

Bakan İlla, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, vaka artışlarını önlemek için 11 ek önlem aldıklarını bildirdi.

 

 

Bu kapsamda ülke genelinde açık kamusal alanlarda en az 2 metre olan sosyal mesafenin korunmadığı yerlerde sigara içilmesinin yasaklandığını belirten İlla, disko ve barların da kapatıldığını duyurdu.

İlla, gece yarısından itibaren müşteri kabul etmeleri yasaklanan otel ve restoranların da en geç saat 01.00'de kapatılacaklarını söyledi.

TEDBİRLER ARTIRILDI

Ayrıca, Kovid-19 ile ilgili sağlık ocaklarına yapılan yeni başvurularda en fazla 72 saat içinde PCR testlerinin yapılacağını aktaran İlla, yaşlı bakımevlerine ziyaretlerin kısıtlanacağını, restoran, kafe gibi yerlerde sosyal mesafenin korunmasına özen gösterileceğini, gençlerin açık alanlarda toplu olarak içki içmesinin engelleneceğini söyledi.

 Sağlık Bakanı, Kovid-19 vakalarının yoğun görüldüğü mahallelerde yaşayan herkese kısa sürede PCR testinin yapılmasının da önemine işaret etti.

İspanya'da Kovid-19 vakalarındaki mevcut durumunun salgının en yoğun olduğu mart-nisan aylarıyla kıyaslanmasının yanlış olduğunu belirten İlla, "Hastanelerdeki yoğunluk açısından tamamen farklı bir durumdayız ancak yeni vaka artışına müsaade edemeyiz." dedi.

VAKA SAYILARINDA KORKUTAN ARTIŞ

Kovid-19 salgınında yeni vakalarda ciddi artışların gözlendiği İspanya'da, Sağlık Bakanlığının dünkü verilerine göre son 24 saatte 2 bin 935 yeni vaka saptandı. Böylece Kovid-19'da PCR testlerine göre toplam vaka sayısı 337 bin 334'e ulaşırken, 28 bin 605 kişi de hayatını kaybetti.

Bugün için şimdiye kadar sadece Katalonya özerk yönetim hükümeti Kovid-19 verilerini güncelleyerek bölgede son 24 saatte 1075 yeni vaka olduğunu duyurdu.

YASAKLARIN GENİŞLEMESİ GÜNDEMDE

Vatandaşlarına, İspanya'nın (Katalonya, Madrid ve Aragon başta olmak üzere) bazı bölgelerine gitmemeleri tavsiyesinde bulunan birçok Avrupa ülkesi, İspanya'dan gelenlere 14 günlük karantina uygulaması yapıyor.

Bunun yanı sıra Galiçya ve Kanarya Adaları'nın ardından Katalonya, Madrid, Asturias, Valensiya, Kantabriya, Castilla La Mancha ve Castilla y Leon gibi diğer özerk bölgeler de benzer şekilde sigara içme yasağının getirilmesine ilişkin çalışmalar başlattıklarını duyurdu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi bir oyun
    Cevapla
  • Zurich66 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen,
    Cevapla
  • Bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet evlat. Hepsi bir oyun ve sen bu oyunu çözen nadir kişilerdensin... Ya arkadaş, komşum vefat etti, arkadaşım vefat etti, iyileştiği gün taburcu olacağı gün sapasağlam oldu dediğimiz gün birden vefat edenimiz var. Ne diyorsun sen ya?
    Cevapla
  • Besiktasli 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bu hepsi politika..hergūn tv de carcar konusuyolardi bilim adamlarimizda bilim adamlar eeee ozaman bicare bulsunlar...frankfurtda kaliyorum hicbirgūn birinin koronaya yakalandigini görmedim kafe restaurantlar hrp fulll hemde maskesiz....
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşiktaşlı çok bilmiş, yoğun bakımdakiler tiyatro mu oynuyor. Bunca ölü de oyun mu.
    Cevapla
  • Kaşif 3 yıl önce Şikayet Et
    O virüs senin veya sevdiklerinin nefesini kestiğinde de böyle sorumsuzca konuşabilecek misin?
    Cevapla
  • Hasanbb 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın önde gelen hazır giyim devi Inditex bir ispanyol şirketidir ve en önemli tedarikçisi Türkiye dir. 1 aydır pandemi tedbirleri nedeniyle siparişleri askıya alfılar. Ülkemizdeki önemli hazır giyim firmaları büyük bir krize doğru sürükleniyor. İptal olan siparişler ve kurdaki belirsizlik firmaları çalışmamaya ve tedbir almaya itiyor. Zaten tam kapasite çalışamayan firmalar ve direkt olarak etkilenen işçiler ve çalışanlar için çokta iyimser olamıyorum. Umarım yanılırım ama bakan Albayrak ın 2 gün önceki açıklamaları benim içime hiç su serpemedi. Allah borcu olana yardım etsin.
    Cevapla
  • 57.Alay 3 yıl önce Şikayet Et
    3 5 ay dayanamiyorsa isletmeler bu kadar destege ragmen yapmasinlar bu isi yapan biri bulunur.hukumete cakmak kolay.patronlar bu senede servetlerini katlamasinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR