Avrupalı düşünce kuruluşundan Türkiye'yi suçlayan anket

Brüksel Merkezli Vocal Europe isimli Think Tank kuruluşu, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimden kimin sorumlu olduğuna ilişkin bir anket başlattı. Twitter kullanıcılarına açılan ankette Türkiye karşıtı pek çok yorum yapılırken kullanıcıların yüzde 49,4'ü Türkiye'yi bu gerilimin mimarı olmakla suçladı. 3 gün daha devam edecek olan Twitter oylamasına 530 bini aşkın kişi katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 19:10 GÜNCELLEME 17.08.2020 19:10 DÜNYA
Avrupalı düşünce kuruluşundan Türkiye'yi suçlayan anket
Avrupalı düşünce kuruluşundan Türkiye'yi suçlayan anket

Avrupa gündeminin en önemli maddelerinden biri, Oruç Reis ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştirdiği faaliyetler. Yunanistan ve Fransa başta olmak üzere pek çok devlet Türkiye'nin buradaki girişimlerini yasa dışı olarak yorumlarken, Ankara'nın haklı mücadelesine leke sürmeye çalışan kara propaganda faaliyetleri düzenleniyor.

 

 

Medya ve sosyal medya eliyle yapılan bu propagandalardan biri de Brüksel merkezli Vocal Europe Think Tank kuruluşu Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime kimin sebebiyet verdiğini araştıran bir anket yayınladı.

TÜRKİYE SUÇLANIYOR

"Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de büyüyen gerilimden kim sorumlu?" sorusunun sorulduğu ankette Yunanistan, Türkiye ve her ikiside seçenekleri yer alırken, kullanıcıların yüzde 49,4'ü Türkiye'yi suçladı.

 

 

Avrupalı, Yunan ve Türk düşmanı hesapların çoğunlukla oy kullandığı ankette Türkiye'nin aleyhinde yorumlar yapılırken, saldırgan ifadeler de kullanıldı.

ANKET ÜÇ GÜN SÜRECEK

Halihazırda 530 bini aşkın kişinin oy kullandığı anket 3 gün sürecek. Türkiye, olumsuz algının oluşturulmaya çalışıldığı oylamada 4 puan önde yer alırken Yunanistan ile neredeyse kafa kafaya bir durum söz konusu.

5 bine yakın yorumun yapıldığı paylaşımın altında tartışmalar yaşanıyor.

YORUMLAR 108 TÜMÜ
  • Cenk 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerinin MİMARI kim diye sormazlar mı Avrupa ya
    Cevapla
  • Mersinli 33 3 yıl önce Şikayet Et
    Küfür tek bir millettir. Hepsi bir olup bizi yok etmeye çalışıyor ama bilmiyorlar ki bizim yardımcımız Kâinatın tek sahibi olan ALLAH tır. Hak geldi bâtıl zail oldu. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın biiznillah bu millete birşey yapamazsınız. RABBİM sen bizim devletimize ve milletimize zeval verme ÂMİN.
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Belcika nin düsünce kurulusu varmis , ne komik :=))
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere nin sesi çıkmıyor hayır olsun ?? Bakalım ne süpriz yapacak
    Cevapla
  • Analiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne anketi kendileri çalıp kendileri oynuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR