Belarus'ta askerler Minsk'e doğru ilerliyor

Belarus'ta düzenlenen sokak eylemlerinde hükümet müdahalenin dozunu artırmaya başladı. Lukaşenko'nun geçtiğimiz günlerde askeri müdahale yönündeki söylemlerine karşılık bugün askeri konvoyların Minsk'e doğru ilerlediği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 20:35 GÜNCELLEME 17.08.2020 20:35 DÜNYA
Belarus'ta askerler Minsk'e doğru ilerliyor
Belarus'ta askerler Minsk'e doğru ilerliyor

Belarus'ta düzenlenen seçimler, ülkeyi karıştırdı. Lukaşenko karşıtları sokaklarda seçim öncesinde eylemler başlatırken, protestolar seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra da devam etti. Eylemciler sonuçlarda şaibe olduğunu iddia ederek sokaklarda gösteriler düzenlerken, Devlet Başkanı Lukaşenko göstericileri uyarmıştı.

 

Müdahalenin dozunu artıran Belarus Devlet Başkanı'nın askerleri Minsk'e sevk etmeye başladığı belirtildi.

KONVOYLAR BAŞKENTE İLERLİYOR

re Belarus İçişleri Bakanlığı’na bağlı iç birliklerden askerlerin bulunduğu 10 kamyondan oluşan bir konvoy, Neavisimost Bulvarı üzerinden başkentin merkezine doğru ilerledi.

 

Konvoyun, gösterilerin devam ettiği Belarus Ulusal Devlet Televizyon ve Radyo Şirketi (Belteleradiokompaniya) binasının yakınındaki Moskovskaya metro istasyonundan geçtiği ifade edildi.

BELARUS'TA DÜZENLENEN EYLEMLER

Belarus’ta 9 Ağustos’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarına göre, Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasından sonra ülkede protesto gösterileri başlamıştı. Seçim gecesi başlayan ve 13 Ağustos’a kadar devam eden izinsiz protesto gösterilerinde bir kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, 6 bin 700’den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre olaylarda 121 polis yaralandı, soruşturma makamları tarafından 90’dan fazla ceza davası açıldı. Polisin, protestolarda göstericilere yönelik sert müdahalesi büyük tepki çekmişti.

RUSYA'DAN 'MÜDAHALE' ÖNERİSİ

Lukaşenko geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdikten sonra “Dışarıdan gelecek askeri tehditlere karşı Rusya, Belarus’un güvenliğini temin etmek için ilk talebimizde kapsamlı yardım sağlayacak” demişti. Kremlin’den bu görüşmeye ilişkin yapılan açıklamadaysa, ‘Belarus’taki sorunların kısa süre içinde çözüleceği’ ifadeleri yer almıştı.

KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahatlık nankörlük yapar Belarus u Belarus yapan liderlerini indirmek için isyan ediyorlar sonlarını hazırlıyorlar
    Cevapla
  • Erkin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede yıllardır Birikmiş Sorunlar var ... Erken Seçim olsun İstiyoruz - bekliyoruz
    Cevapla
  • tek adam 3 yıl önce Şikayet Et
    sen de daha çok beklersin.....
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa belarusu da kariştiriyor her taşin altinda Ab var Rusya bir ders vermesi lazim bunlara arti Türkiye de desteklemeli
    Cevapla
  • Massimo 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Belarus'u neden karıştırsın? Seçim adaylarını hapse attıran bir başkan var. Üstüne seçimi Avrupalı gözlemciler eşliğinde yapmaı da kabul etmiyor çünkü kaybedecek. Halkın isyanı buna. Hakkını arayan insanların arkasıdan her zaman birilerini aramayın.
    Cevapla
  • Süleyman 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa top mu ki ortası olsun.
    Cevapla
  • Ertürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'nın merkezi Belarussa doğusu Sibirya'dır o zaman.Avrupa'nın batısı Polonya'dan başlıyor.Belarus Rusya ile Avrupa arasında tampon devlet aslında.Tarihi olarak böyle.Belarus düşerse Avrupa ile Rusya iyice karşı karşıya gelecek.Ruslar Stalin döneminde yaptıkları gibi Doğu Avrupa'yı istila edebilir.
    Cevapla
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen , bi oyun çeviriyolar ama dur bakalım , işin sonu nereye varacak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR