BAE prensini uyardı: İsrail'in davetini kabul etme

Hamas'tan BAE Veliaht Prensi Al Nahyan'a İsrail davetini kabul etmemesi konusunda uyarı geldi. Yapılan açıklamada, "İsrail'in suçlarını tebrik etmek ve Filistin halkına düşmanlıktır" ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2020 05:50 GÜNCELLEME 18.08.2020 09:46 DÜNYA
BAE prensini uyardı: İsrail'in davetini kabul etme
BAE prensini uyardı: İsrail'in davetini kabul etme

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Muhammed bin Zayid'i, İsrail'i ziyaret davetini kabul etmeme konusunda uyarıyoruz. Bu ziyareti yapmak, İsrail'in suçlarını tebrik etmek ve Filistin halkına düşmanlıktır." ifadelerini kullandı.

 

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bugün Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ı İsrail ve Kudüs'e davet etmişti.

BAE yönetiminden ise davete ilişkin herhangi bir cevap gelmemişti.

 

BAE İLE İSRAİL ARASINDAKİ NORMALLEŞME ANLAŞMASI

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada da İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 5
  • Selami Nallar 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz geri kalalım diye her pis rezil vee alçak silahı kullanan batı, ve onu kutsayan içimizdeki öküzler; Şunu bilin ki kader islamdan yandadır, ve hakim olacaktır biiznillah!
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    arap cografyasinda bağımsız bir ulke yok abd nin kuklasilar Allahim bu islami satan muslumanlara sirt ceviren senin emirlerine karsi gelen Arap ulkelerini kahhar isminle muamele et onlari kahret saltanatlarini saraylarini baslarina yik gaflet uykusundaki tum muslumanlarin uyanmasini sagla Allahim bizler resulallah efendimizin nasil gunes misali o nurlu yuzune nasil bakcaz bize yar ve yardimci ol
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Filistin cahil tembel terör dolu İsrail devlet olmuş düzeni kurmuş savunma sanayii makina endüstri si Filistin'de ne var kargaşa Arap Birliği nde Suriye'de bizi istemiyor
    Cevapla
  • Bir yol 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurtlar sofrasından şeytan masasına dönen tek ayaklı dünya diyaseti savaş ve ekonomik çıkmaza İsrail sebebiyle girecek.
    Cevapla
  • Çapraz Atış 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ingilizlerle işbirliği yapıp Türklere saldıran bir illet... .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR