Yeni Zelanda’da camilere saldıran teröristin ceza duruşması başlıyor

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant, pazartesi günü hakim karşısına çıkacak.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2020 10:38 GÜNCELLEME 21.08.2020 10:38 DÜNYA
Yeni Zelanda’da camilere saldıran teröristin ceza duruşması başlıyor
Yeni Zelanda’da camilere saldıran teröristin ceza duruşması başlıyor

Avustralya vatandaşı Brenton Tarrant, geçtiğimiz yıl 15 Mart'ta South Island'daki Christchurch kentinde cuma namazına katılan Müslümanlara yarı otomatik silahlarla saldırdı.

 

Facebook'tan yayınladığı saldırıda 1'i Türk 51 kişi hayatını kaybetti, 2'si Türk 49 kişi de yaralandı.

DURUŞMASI BAŞLIYOR

Christchurch Yüksek Mahkemesinde 26 Mart 2020'de hakim karşısına çıkan terörist, hakkındaki 51'i cinayet, 40'ı cinayete teşebbüs ve biri de terör saldırısı olan suçlamaların tamamını kabul etti.

 

Yüksek Mahkeme yargıcı Cameron Mander, hafta başlarında saldırıdan sağ kurtulan 66 kişinin ifadesini dinleyecek ve Tarrant büyük olasılıkla mahkeme salonunda bulunacak. Tarrant'ın hüküm verilmeden önce mahkemeyle konuşmasına izin verilecek.

Tarrant, şartlı tahliyesiz 17 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Ancak yargıcın, serbest bırakılma ihtimali olmaksızın onu hapse atmaya karar verme yetkisi var. Bu da Tarrant'ın hayatının geri kalanında hapis yatacağı anlamına geliyor. Ancak Yeni Zelanda'da asla böyle bir ceza uygulanmadı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun adı suçluyu korumak ceza yaşamamması lazım dünya tehlikeli olmaya başladı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR