Güney Kore'de ülke çapında kısmi kapanmaya gidildi

Pandemi dönemindeki başarısı nedeniyle örnek ülke olarak gösterilen Güney Kore'de günlerdir 300'ün üzerinde vaka kaydedilmesi üzerine sıkı önlemler ülke çapında yürürlüğe konuldu. Yetkililer, tümden eve kapanma aşamasına geçilebileceği uyarısını yaptı. Yeni salgının kaynağı ise önlemlere muhalefet eden bir Protestan kilisesi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2020 15:41 GÜNCELLEME 23.08.2020 15:41 DÜNYA
Güney Kore'de ülke çapında kısmi kapanmaya gidildi
Güney Kore'de ülke çapında kısmi kapanmaya gidildi

Koronavirüsün ilk sıçradığı ülkelerden olan ve derhal kitlesel test yapmaya başlayıp pozitif vakaları saptayarak ve tecrit ederek pandemiye karşı erken başarı elde eden Güney Kore'de kazanımlar boşa gitme noktasına geldi.

 

Başkent Seul'deki bir kiliseden ve diğer toplanma merkezlerinden koronavirüsün yeniden yayıldığı belirlenirken, pazar günü itibarıyla ilk kez mart başından beri en yüksek vaka sayısı açıklandı.

UYGULANAN ÖNLEMLER

Bunun üzerine Seul'de sosyal mesafe kurallarının sıkılaştırıldığı 2. aşama uygulaması, ülkenin tüm bölgelerine yayıldı.

 

Bu kapsamda tüm toplantılar, kiliselerde toplanmalar yasaklandı, gece kulüpleri ve tüm eğlence mekanları, büfeler ve siber kafeler kapatılırken, tüm profesyonel spor müsabakaları seyircisiz oynanacak.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA UYARISI

Yetkililer önlemlerde 3. aşamaya geçmek zorunda kalınabileceği uyarısını yaptı.

Sağlık Bakanı Park Neung-hoo ülke olarak çok tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Güney Kore'de bir ara günlük vaka sayısı 20'nin altına indiğinden, bu ani tırmanış halkı çok şaşırttı.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, cuma günü 332 ve cumartesi gecesi itibarıyla 397 yeni vaka açıkladı. Böylece üç haneli vaka seyrinin süresi 10 günü geçti. Toplam vaka sayısı 17 bin 399, toplam ölüm sayısı 309'a ulaştı.

SALGININ KAYNAĞI PROTESTAN KİLİSESİ

Öncesinde yeni salgının merkezi olarak belirlenen Seul'daki bir Protestan kilisesinin en az 841 üyesinde koronavirüs teşhis edildi.

Cumhurbaşkanı Moon Jae-in karşıtı protestolar düzenleyen, muhafazakar bir rahibin liderliğindeki Sarang Jeil Kilisesi kapatılıp polis tarafından kordona alındı ve yaklaşık 3 bin 400 üyesi karantinaya konuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR