Göçmenlerden, Yunan güvenlik güçlerinin dövüp, eşyalarını aldığı iddiası

Yunanistan sınır güvenlik güçlerinin, Avrupa’ya gitmek için ülkelerine giren, Afganistan ve Pakistan uyruklu, yaklaşık 15 kişilik göçmen grubunu para, telefon gibi değerli eşyalarını alıp, dövdükten sonra Meriç Nehri üzerinden Türkiye’ye geri gönderdiği öne sürüldü. Komşu ülkede darp edilip Türkiye'ye itildiklerini iddia eden Afganistanlı Faysal Hakimi, "Bizi dövüp, geri gönderdiler. Yunanistan çok zalimdir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2020 15:16 GÜNCELLEME 30.08.2020 15:16 DÜNYA
Göçmenlerden, Yunan güvenlik güçlerinin dövüp, eşyalarını aldığı iddiası
Göçmenlerden, Yunan güvenlik güçlerinin dövüp, eşyalarını aldığı iddiası

Edirne'de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçerek Avrupa’ya gitmeye çalışan göçmenler, Yunanistan sınır güvenlik güçleri tarafından fark edildi.

 

 

Bunun üzerine göçmenler Meriç Nehri üzerinden botlarla, 'uluslararası hukuk hiçe sayılarak' Türkiye’ye deport (sınır dışı) edildi. Afganistan ve Pakistan uyruklu, yaklaşık 15 kişilik grup, Yunanistan sınırına yakın olan Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarına geldi. Burada, güvenlik güçleri tarafından fark edilen grup, su ve yemek verilmesinin ardından barınmaları için Edirne Göç İdaresi'ne götürüldü.

 

 

'DÖVDÜLER, PARAMIZI ALIP, TÜRKİYE'YE GÖNDERDİLER'

Yunanistan’da eşyalarının alınıp, dövüldüklerini söyleyen Afganistanlı Faysal Hakimi, "Almanya’ya gitmek istiyoruz. Bizi dövüp, geri gönderdiler. Yunanistan çok zalimdir. Çok dövdüler bizi. Ondan sonra bizi zorla bota bindirip, Meriç Nehri'nden Türkiye'ye ittiler. Burada bir arkadaşımız çok hastalandı. Yunanistan’da bu arkadaşımıza su bile vermediler. Para, telefon her şeyi aldılar" dedi. Pakistanlı İsa Yakubi ise "Yunanistan çok kötü davranıyor. Yiyecek ekmeğimiz yok. Almanya’ya gitmek istiyorum. Paramız yok. Çok zor durumdayız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 2
  • cevat 3 yıl önce Şikayet Et
    afganli arkadaslar gelmeyin buraya turkiyedeki rahatligi burda bulamazsiniz insaat isinde calisin..turkiyede kalin..
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Beşer zulmeder Kader adalet ederrr. her şerde bir hayır var. AB. batıyor ne halt karştıracaksınız gavurun içinde.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR