Fransız gazetenin manşeti Macron'un amacını ifşa etti!

Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye ve Başkan Erdoğan'ı hedef alan bugünkü manşetinde Doğu Akdeniz'deki gerilimin sebebi olarak Başkan Erdoğan'ı gösterdi. Gazetenin sahibi Dassault Gruop'un aynı zamanda Fransa'nın Yunanistan'a satmak istediği savaş uçaklarını üreten şirket olması Doğu Akdeniz'de gerilimi artıran hamleler yapan Fransa'nın bölgedeki amacını da ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.09.2020 23:55 GÜNCELLEME 02.09.2020 23:55 DÜNYA
Fransız gazetenin manşeti Macron'un amacını ifşa etti!
Fransız gazetenin manşeti Macron'un amacını ifşa etti!

Fransız Le Figaro gazetesi bugünkü sayısında manşeti, başyazısı ve 2 tam sayfa olarak yer verdiği haberleriyle Türkiye’yi ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı.

 

Gazetenin manşetinde Doğu Akdeniz’deki gerilimin sebebi olarak Başkan Erdoğan gösterildi. Fransız basının bir süredir haberlerde “Türkiye” yerine “Erdoğan” ifadesini kullanıyor.

FRANSA’NIN AMACI YUNANİSTAN’A UÇAK SATMAK 

 

Le Figaro’nun sahibi Dassault Gruop’un aynı zamanda Fransa’nın Yunanistan’a satmak istediği savaş uçaklarını üreten şirket olması Doğu Akdeniz’de gerilimi artıran hamleler yapan Fransa’nın bölgedeki amacını da ortaya çıkardı.

Fransa’nın Yunanistan’a savaş uçağı satma isteği Macron’nun Doğu Akdeniz’deki agresif politikalarının ve Le Figaro’nun Türkiye ile Başkan Erdoğan’ı hedef alan saldırgan haberlerinin sebebi olarak yorumlandı.

İç siyasetteki sıkışıklığını dikkatleri dış politikaya çevirerek gidermeyi amaçlayan Macron, Balkanlar ve Afrika’daki çabalarının yanı sıra Lübnan, Irak ve Suriye’de Türkiye karşıtı bloğu harekete geçirmeye çalışıyor. 

YORUMLAR 3
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    bizimkilerde de suç hiç Macron a dert anlatacağım diye uğraşmamalı lar Fransız muhalefetine gidip neden Türkiye bu konuda diretiyor onlara anlatacaksın ki onlar Macron la konuşup hesap sorsunlar birde Türkiye de böyle dış politikaları nasıl çalışılacağını önceden belirlemeli iktidarlarımız iktida anlamıyorsa muhalefete anlatın onlar sorsunlar hesabı halklarına acı çektireceklerine iktidarlarına hesap sorsunlar
    Cevapla
  • TAMER 3 yıl önce Şikayet Et
    RTE Hepinize yeter
    Cevapla
  • MAVİ VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    YUNAN KADAR TENBEL BİR MİİLET GÖRMEDİM AKLI BİLE TENBEL FRANSA BUNLARA SATAMADIĞI UÇAN TENEKELERİ SATACAK BUNLARDA SEVİNİYOR TÜRKİYENİN HAVU SAVUNMA SİSTEMİ ONLARI SİNEK GİBİ AVLAR BİLSELER PARALARINI BOŞA HARCAYACAKLAR YİNE FAKİR FAKİR OTURACAKSINIz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR