Suriye muhalefetinden PKK-Rusya iş birliğine tepki

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Hariri, terör örgütü YPG/PKK ile sözde muhalifler arasında Moskova'da yapılan anlaşmayı reddettiklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2020 13:00 GÜNCELLEME 03.09.2020 13:00 DÜNYA
Suriye muhalefetinden PKK-Rusya iş birliğine tepki
Suriye muhalefetinden PKK-Rusya iş birliğine tepki

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı (SMDK) Nasır el-Hariri, terör örgütleriyle yapılan siyasi anlaşmaların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 

 

"YPG/PKK'YI KABUL ETMEK DEMEK"

Suriye muhalefetinin çatı kuruluşuna başkanlık eden Nasır el-Hariri, "Rusya'nın böyle bir anlaşmaya sponsorluk yapması, terör örgütü YPG/PKK'nın tüm savaş suçlarını zımnen kabul ettiği anlamına gelir." dedi. 

 

 

Terör örgütü YPG/PKK'nın insanları göçe zorlayarak demografiyi değiştirmekten sivil insanları işkence altında öldürmeye kadar geniş bir alanda savaş suçu işlediğine dikkati çeken Hariri, örgütün bu eylemlerini sürdürdüğünü ifade etti. 

Hariri, "Bu ayrılıkçı milislerle, terör örgütü PKK ile bağlarını koparmadıkları, bu örgütü Suriye dışına çıkarmadıkları, terör ağlarını bozmadıkları ve Suriye halkını temsil eden meşru kurumlarda siyaset yapmadıkları sürece anlaşmaya varılması mümkün olamaz." dedi. 

Nasır el-Hariri, terör örgütüyle iletişim kurularak yapılan bu tür girişimlerin, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak isteyen uluslararası çabaları hiçe saydığını belirtti. 

Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa da söz konusu anlaşmayı kınadıklarını ifade etmişti. 

YPG/PKK VE FEDERASYON UZLAŞISI

Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından İlham Ahmed ile Esed rejimine yakınlığıyla bilinen Halkın İradesi Partisi Genel Sekreteri Kadri Cemil, Moskova’da bir araya gelerek Suriye’nin yönetim şeklinin değiştirilmesini amaçlayan bir muhtıraya imza atmıştı. 

İki taraf arasında imzalanan mutabakat muhtırasında ülkenin federal bir yapı içinde yönetilmesi, YPG/PKK uzantılarının ve bazı muhalefet platformlarının siyasi sürece dahil edilmesi konularında uzlaşma sağlanmıştı. 

Muhtırada, Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda YPG/PKK işgalindeki toprakların durumu "toplumsal bir ihtiyaç" olarak nitelenmişti.

Taraflar, gelecekte SDG'nin Suriye ordusuna katılmasında da anlaşma sağlamıştı. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Afganlı çoban 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriye’nin toprak bütünlüğü, Şam hükümetinin Ankara hükümetin , Bağdat hükümetinin , Tahran hükümetinin , çözeceği çok önemli bir konu bunun dışında çözüm aramak bölgedeki tüm devletleri karanlığa Sürükler ...
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek tepkiyle olmaz arkadaş savaşın kovun Rus’u ABD AB Li orduları birlik olun vatanınız için çok mu zor taş üstünde taş bırakmadılar insanları sürgüne zorladılar nasıl inanç ırk Müslümanlık var sizde hayret
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR