Bir ülke daha FETÖ'nün üstünü çizdi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Gine-Bissau'daki FETÖ okullarının kapatıldığını açıkladı. Çavuşoğlu, Gine Bissau Dışişleri Bakanı Suzi Barbosa ile birlikte bugün düzenlediği basın toplantısında, Gine-Bissau ile her yönden ‘çok verimli görüşmeler’ yaptıklarını belirterek, ‘iki ülke arasındaki ilişkinin hukuki zeminini’ imzalanan anlaşmalarla oluştuğunu ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2020 18:45 GÜNCELLEME 10.09.2020 18:53 DÜNYA
Bir ülke daha FETÖ'nün üstünü çizdi!
Bir ülke daha FETÖ'nün üstünü çizdi!

Çavuşoğlu, “Karşılıklı olarak iki ülke başkentinde elçilik açma kararı aldık. Yakında Gine-Bissau’da elçilik açacağız. Bu elçilik, Türkiye’nin Afrika kıtasındaki 43’üncü elçiliği olacak ve 44’üncü Türk elçiliği ise çok yakında Togo’da açılacak. Bugün Suzi (Dışişleri Bakanı Suzi Carla Barbosa ) ile verimli görüşmelerimiz oldu. İşbirliğimizi ekonomi ve ticaret alanında genişleteceğiz ve karşılıklı çalışmalarımızın ve ilişkimizin hukuki çerçevesini tamamlamaya kararlıyız” dedi.

THY SALGIN SONRASI GİNE-BİSSAU SEFERLERİNE BAŞLAYACAK

 

 

Bakan Çavuşoğlu, “Ayrıca savunma, endüstri, enerji, turizm, tarım ve balıkçılık alanlarında karşılıklı çalışmalarımızı geliştireceğiz. ‘İş Konseyi’ oluşturma konusunda mutabık kaldık ve koronavirüs salgını sona erdiğinde Türk Hava Yolları Gine-Bissau’ya sefer başlatacak. Ve şirketlerimizi Gine-Bissau’ya yatırım yapmaya davet edeceğiz, ziyaretimiz sırasında potansiyel iş imkanlarını gördük” ifadelerini kullandı.

MAARİF VAKFI OKUL AÇACAK

Gine-Bissau’nun FETÖ bağlantılı okulların kapatmasını değerlendiren Çavuşoğlu, “Terör örgütü FETÖ’ye karşı yapılan savaşta verdikleri desteklerinden dolayı Gine-Bissau’ya teşekkür ederiz. FETÖ’yle bağlantılı okulların kapatılmasını ve Maarif Vakfı ile Gine-Bissau Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan eğitim anlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Maarif Vakfı, Gine-Bissau’da yeni okullar açacak ve Maarif Vakfı dünya genelinde 43 ülkede 333 okula sahip. Bu 43 ülkeden 23’ü Afrika Kıtası’nda yer alıyor” dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 4
  • Sungur Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa boşuna kudurmuyor
    Cevapla
  • karaçadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet, "Mühim" bir Ülke!
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çoook şükür Elhamdülillah RABBİM cc REİSİ VE gerçek yol arkadaşlarını HERDAİM muhafaza ve muzaffer eylesin inşaAllah amiiiin aminn amiiiin aminn ADAM GİBİ ADAM SAYIN MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
    Cevapla
  • kirkdort44 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen, nokta
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR