Hindistan’da milyonlarca vaka gözden kaçırıldı

Hindistan’da yapılan yeni bir araştırmada, bu yılın başlarında ülkede milyonlarca corona virüs vakasının yetersiz test olanakları nedeniyle bildirilmediği öne sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2020 20:44 GÜNCELLEME 11.09.2020 20:44 DÜNYA
Hindistan’da milyonlarca vaka gözden kaçırıldı
Hindistan’da milyonlarca vaka gözden kaçırıldı

Indian Journal of Medical Research'de yayınlanan yeni bir makalede Hindistan’ın, Mayıs ayının başlarında yaklaşık 6,5 milyon vakaya sahip olduğu hesaplandı. Ancak Hinsitan Sağlık Bakanlığı tarafından şu an kadar 4 bin 587 vaka ile 76 bin ölüm bildirildi.

 

TESTLER YALNIZCA SEMPTOMATİK HASTALARLA SINIRLANDIRILDI

Hükümete bağlı bilim insanları ve çeşitli uzmanlar tarafından yazılan araştırmada bu yılın başlarında çok sayıda vakanın geçiştirilmiş olabileceği, çünkü testlerin yalnızca  semptomatik hastalarla sınırlı olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Araştırmacılar, ülkede ilk vakanın förüldüğü 15 Şubat’tan Mayıs ayına kadar yaklaşık 100 bin test yapıldığını, ardından test sayısının günlük olarak  1,1 milyonun üzerine çıkarıldığını ifade etti.
Bilim insanları, enfeksiyon aralığını belirlemek için 3 Mayıs ve 11 Mayıs'ta doğrulanmış Covid-19 vakalarının sayısını Mayıs ve Haziran başında ülke genelinde yapılan antikor testlerinin  sonuçlarıyla karşılaştırdı. Ardından, virüs bulaşmış kişilerin doğrulanmış vaka sayısına karşı genel oranının 82 ile 130 arasında olduğu hesaplandı.

 

TEYİT EDİLEN VAKALARDAN ÇOK DAHA YÜKSEK BİR ENFEKSİYON YÜZDESİ ORTAYA ÇIKARILDI

Çalışmanın bulgularının, Yeni Delhi, Mumbai ve Pune gibi büyük şehirler tarafından yapılan benzer araştırmalarla uyumlu olduğu ve teyit edilen vakaların sayısına kıyasla çok daha yüksek bir enfeksiyon  yüzdesinin enfekte olduğunu gösterdiği bildirildi.

Bununla birlikte, Reuters’a konuşan Yeni Delhi'deki Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nden tıp profesörü Dr Rajib Dasgupta, “Hindistan şu anda milyon nüfus başına 38 bin 285 kişiyi test ediyor. Brezilya bu oranın yaklaşık iki katı, ABD ise yaklaşık 8,5 kat insanı test ediyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR