İran'dan İsrail'le normalleşen Bahreyn'e tepki

İran Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasını kınayarak bunu "Bahreyn için utanç verici" şeklinde nitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2020 11:10 GÜNCELLEME 12.09.2020 11:10 DÜNYA
İran'dan İsrail'le normalleşen Bahreyn'e tepki
İran'dan İsrail'le normalleşen Bahreyn'e tepki

Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayınlanan yazılı açıklamada, ABD'nin duyurduğu Bahreyn ve İsrail arasındaki normalleşme adımını eleştirdi.

 

Filistin halkı ve özgür dünya Müslümanlarının İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini kabul etmeyeceği ifade edilen açıklamada, "Bahreyn için utanç verici ve aşağılayıcı bir adımdır. Filistin mücadelesi ve idealleri ABD seçimlerine kurban ediliyor. Bahreyn yöneticileri bundan sonra Siyonist rejimin cinayetlerine ortak olacaktır." değerlendirmesi yapıldı. 

Bahreyn'in attığı bu adımın Filistin, Müslümanlar ve özgür halkların nefretini artıracağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "İsrail'in Basra Körfezi'nde güvenliği bozan her türlü adımdan Bahreyn ve onunla birlikte hareket edenler sorumlu olacaktır." 

 

ABD Başkanı Trump, BAE'nin ardından bir diğer Körfez ülkesi Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Bahreyn, Mısır, Ürdün ve BAE'nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi oldu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • abd usagi 3 yıl önce Şikayet Et
    islam dunyasinin yuz karasi; iran.
    Cevapla
  • Gültekin 3 yıl önce Şikayet Et
    İran İslam'ın yuz karası değil.Burada İran; zaten İslami bir eleştiri yapmış
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    yani arap birligi yok oldu haha cin rusya hindistan turkiye iran pakistan. yeni dunyanin liderleri. amerika ve fransanin artik son yillari.. yavas yavas yok oluyorlar ve bunu bildikleri icin bu kadar cok agresif davraniyor. sarkozy spagetti oldu makrom da yakinda makaroni olur
    Cevapla
  • tandoğan 3 yıl önce Şikayet Et
    bugün baktığımız zaman uyduruk türeme devletçiklerin sahipleri kendilerine nasılda itaat ettiriliyor sonunda saflar belli olacaktır vesselam.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çürükler ve işgal edilmişler tek tek ortaya çıkıyor..
    Cevapla
  • Çetin 3 yıl önce Şikayet Et
    iran ahhh iran biraz dürüst bir devlet olsanız da Türkiye olarak size güvenebilsek. dunya dize gelirdi o zaman ama nerdeeee. iran eskiden beri bize kinli içten içe, kuyu kazıyor ha bire
    Cevapla
  • Gültekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde pek onlara yanaşmıyoruz.İlk adımı bizden bekliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR