Macron şoka uğradı yerden yere vurdular: Türk donanması hepinizi ezer geçer!

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimde Türkiye karşıtlığı ile söz sahibi olmaya çabalayan Emmanuel Macron'un tutarsız tavırları ülkesi Fransa başta olmak üzere ABD ve Avrupa basını tarafından sertçe eleştiriliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2020 08:24 GÜNCELLEME 13.09.2020 08:28 DÜNYA
Macron şoka uğradı yerden yere vurdular: Türk donanması hepinizi ezer geçer!
Macron şoka uğradı yerden yere vurdular: Türk donanması hepinizi ezer geçer!

Akdeniz'deki servete göz dikenler, Türkiye'nin çelikten iradesiyle karşılaştı. Lafla peynir gemisi yürütmeye kalkışan Macron da şoka uğradı. 

 

 

Alman ve Fransız gazeteleri, Macron'la alay etti. "Boş konuşuyorsun, artık sus" dedi. Bloomberg ise manşeti verdi: Türk donanması hepinizi ezer geçer...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u artık ABD ve Avrupa basını bile yerden yere vuruyor. Ülkesinde ekonomik sıkıntılarla boğuşan Macron yönetimi, pandemi ile mücadelede de yetersiz kalmakla suçlanıyor.

 

 

Bunlara ek olarak Sarı Yelekliler'in gösterileri sürüyor. 2017'de Cumhurbaşkanı seçilmesinden beri AP ve yerel seçimler gibi sandık hezimetleri yaşayan Macron, son zamanlarda Türkiye'ye karşıtlığı ile uluslararası alanda söz sahibi olmak ve oy toplamayı hedefliyor. Ancak 'yeni Napolyon olma hayali kurduğu' öne sürülen Macron'un Türkiye karşıtı politikalarına Batı basınından bile sert eleştiriler gelmeye devam ediyor. İşte bazı örnekler;

KRİZİ DERİNLEŞTİRDİ

* Bloomberg (ABD): Dün yayınlanan haberde "Macron'un Türkiye karşıtı retoriğinin artık sınırlarına ulaştı" başlığı atıldı ve "Macron, Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye boş tehditler savurmayı kesip sözü Merkel'e bırakmalı" ifadelerine yer verildi.

* Guardian (İngiliz): "Akdeniz'deki kriz Macron'un dahil olmasından sonra derinleşti" denilen haberde Türkiye'nin daha uzun bir kıyı şeridine sahip olmasına rağmen, Yunanistan'ın karasularını '12 mil' olarak iddia ettiği belirtildi.

* El Pais: (İspanya): Macron'un Akdeniz ülkeleriyle Türkiye karşıtı adım atma girişimleri hakkında "İspanya ve İtalya, Macron'un Türkiye karşıtlığının hızını kesti" yorumu yapıldı.

* The Times (İngiliz): Macron'un tatil fotoğrafı üzerinden "Jet-ski üzerinden dünyayı yönetmeye çalışıyor" denilmişti.

* Radio Fransa (Fransa): Uluslararası hukuk ve siyasi açıdan Fransa'nın Türkiye'ye ders verecek konumda olmadığı belirtilerek "Libya'daki kaosun başlangıcında Fransa var" denmişti.

YORUMLAR 45 TÜMÜ
  • 20000 3 yıl önce Şikayet Et
    akdenize suriye den girmeye çalıştılar barış ve zeytin dalı operasyonuyla orayı kapattık bu sefer kibris üzerinden girmeye heveslendiler bunu da savusturduk buseferde mısirla yunanla savastirmaya cabaladilar bunuda çürüttük vampir gibi sagdan soldan saldiriyorlar yakinda bir plan daha yaparlar bunlarin planları bitmez.bizim çok güçlenmemiz gerekli acilen.etrafimiz ateş çemberi bütün süper güçler olsun hepsi bir olmuş lokma gibi yutmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Halis demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Acilen Turan birliği açıklanmalı..belli ki savaş batonları Türkiye nin daysnamayıp yunsnistan enciğine saldırması için herşeyi yapıyor..meise 4 adet f16 gönderme kararı aldılar..Türkiye tuzağa düşmemeye çalışıyor..tek çıkış Turan...
    Cevapla
  • babası 3 yıl önce Şikayet Et
    dinsız ve münüfıkları nered gürsem yüzlerine bir deyil binlerce kere tükürürüm lanet olsun ve tükürmiyen kalmasın bu yüzler hep tükürük ister münafıklar..
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Nukleer silaha sahip bir ulke ile savasa girmek cok mantikli degil. Ekonomik olarak savasmak lazim. Ulkemizde pejo citroen Masallah iyi satiyor.
    Cevapla
  • pancar 3 yıl önce Şikayet Et
    fransızların bombaları aktif bile değil adı nükleer güç.yoksa abd nin eteğinin altına saklanmazlardı
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence bütün Fransız ürünleri boykot edilmeli
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    macronun söylediğinin aynısını biden de söylemişti. peki bu ikililinin arkasında kim var. Rothschildler ailesi var. Rothschildler ailesinin hedefinde ne var. doğu akdeniz var. doğu akdenizdeki petrolun pastası büyük. bu nedenle pastayı türkiyeye yedirmemek için fransayı, abdyi, yunanistanı, israili, bae, suudileri, mısırı, italyayı, ispanyayı sahaya sürmektedir. anlaşılan savaş çok büyük. tabi bizdeki muhalefet bir anlasa.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki muhalefeti açıkça destekleyeceklerini söyleyen de Siyonistlerin kuklası olan Biden'dır. Muhalefet her şeyi bilerek yapıyor.
    Cevapla
  • Zekizeybek 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur rothscildhs ailesinin yetiştirdiği kişilerden birisi en önemlisi de Putin'i de getiren onlar
    Cevapla
  • Halis demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin anlaması için milli olması lazım..bizim muhalefetinde arkasında vampir rothschildler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR