Fransız basını: Paris Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürmeli

Fransız L'Opinion gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'ın peşinden gitmesini eleştirerek, Fransa'nın bölgede tansiyonu düşürmesi gerektiğini yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2020 16:37 GÜNCELLEME 15.09.2020 16:48 DÜNYA
Fransız basını: Paris Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürmeli
Fransız basını: Paris Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürmeli

Fransız L'Opinion gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan'ın peşinden gitmesini eleştirerek, Fransa'nın bölgede tansiyonu düşürmesi gerektiğini yazdı. 

 

 

FRANSA GERİLİMİ SEÇTİ

L'Opinion gazetesinin haberinde, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin, "Böyle bir durum karşısında tek sorumlu davranış tansiyonun yükselmesini önlemek için her şeyi yapmak ve aktörlerin müzakere masasına oturmasını sağlamak. Ancak maalesef Fransa bu yolu seçmedi. Fransa ihtilaftaki taraflardan biri olan Yunanistan'ın yanında yer aldı." ifadelerini kullanıldı. 

 

 

Gazetenin haberinde, Yunanistan ile Türkiye'nin arasında yaşanan gerilimin yeni olmadığı da belirtilerek, "Doğu Akdeniz'de tansiyonun düşürülmesine yönelik adımların atılması gerektiği ve Avrupa Birliği (AB) üyesi birçok ülkenin ve NATO'nun isteğinin bu yönde olduğu" kaydedildi.

Haberde, "Fransa'nın Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin peşinden gitmemesi gerektiği" aktarılarak, "Emmanuel Macron için meşru şekilde Yunanistan'ı güvence altına aldıktan sonra, (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile oyunu sakinleştirmenin zamanı geldi." değerlendirmesine yer verildi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • SORU/CEVAP 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Fransız açısından, Macron'un yaptığı şey Fransa'nın çıkarlarına uygun değil, o da bunun farkında ama Fransızların farkında olmadığı şey ise Macron'un Fransa'nın askeri ve siyasi gücünü Fransızların çıkarları için değil, Siyonistlerin çıkarları için kullanıyor olmasıdır. Fransızlar bu durumu fark ederlerse Fransa'da ne olur ve Fransa'nın Akdeniz'deki davranışı nasıl değişir? O halde Fransızların bu durumun farkına varmasını sağlayın.
    Cevapla
  • Aa bb cc 3 yıl önce Şikayet Et
    Silah antlaşmalarını yaptılar Yunan’la , kitlediler borcu şimdi tansiyon düşürme zamanı , vay keriz Yunanistan , kötü tufa ya düştün
    Cevapla
  • Hilal 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sömürgesi yunanistan oldu
    Cevapla
  • oldu 3 yıl önce Şikayet Et
    "Yunanistan'ı güvence altına aldıktan sonra" erdoğan la ne görüşeceklermiş?
    Cevapla
  • VATANSEVER 3 yıl önce Şikayet Et
    Olayları yorumlarken ülke isimlerine değil, o ülkelere hükmeden isimlerin kim olduklarına, kime hizmet ettiklerine bakın. Siyonist Küreselcilerin kuklası Macron Fransa'nın askeri, siyasi gücünü Fransızların çıkarları için değil, Siyonistlerin çıkarları için kullanıyor. Türkiye'ye karşı Trump'ın Suriye, Lübnan ve Akdeniz'de boşalttığı alanları, Biden seçilene kadar Siyonistler adına doldurmaya çalışıyor. Siyonistlerin kasası BAE'nin finansörlüğünde Suriye'de ABD'nin çekildiği üslere yerleşip YPG'ye sahip çıkmaya çalışıyor. Lübnan'ın Türkiye'ye yaklaşmasına mani olmaya çalışıyor. Türkiye'ye karşı Yunanistan ve G.K.Rum kesimini organize edip Kıbrıs'a yerleşmeye, israil'e kalkan olmaya çalışıyor
    Cevapla
  • FARKINDAYIZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist Küreselcilerin bakış açısıyla; Türkiye'nin davranışını, safını, yönünü değiştirmek için Türklere savaş açmalarına gerek kalmayacak, bunun için sadece Erdoğan'ı indirip yerine Zillet İttifakını iktidara getirmek onlar için yeterli olacak, böylece Türkiye'yi kendi güdümlerine alacak, özgürlükler adına ülkeyi istedikleri gibi bölüp parçalayabilecekler. Siyonist Küreselcilerin kuklaları olan Biden ve Macron'un ağzıyla açıkça bize duyurdukları şey işte buydu.
    Cevapla
  • MASKEYİ DÜŞÜRÜN 3 yıl önce Şikayet Et
    Olaylara bu gözle baktığımızda karşımızda Fransızlar değil, Siyonist kuklası Macron var. Fransız halkı bunu öğrenmeli. Macron Fransa'nın ekonomik, askeri ve siyasi gücünü Fransızların yararına değil, hizmet ettiği Siyonistlerin lehine harcıyor. Aynı durum Yunanistan ve Miçotakis için, ABD ve Biden için, Putin ve Rusya için, Selman ve Arabistan için, Mısır ve Sisi için, BAE ve Maktum için, Arabistan ve Selman için de geçerlidir. Bu ülkelerin liderleri değiştiğinde davranışları da değişir. SONUÇ: Dünya milletlerinin barışı ve huzuru için, kendi yöneticilerinin aslında kim olduklarını ve kime hizmet ettiklerini öğrenmelerinin ve Siyonistlerin kuklalarından kurtulmalarının zamanı geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR