İngiltere'de çalındı, Romanya'da ele geçirildi! Milyonlarca avro değerinde

Londra'dan çalınan 2,5 milyon sterlin değerindeki nadir kitaplar Romanya'da ele geçirildi LONDRA (AA) - İngiltere'nin başkenti Londra'daki bir depodan 3 sene önce çalınan 2,5 milyon sterlin değerindeki 200 nadir kitabın Romanya'da ele geçirildiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2020 18:22 GÜNCELLEME 19.09.2020 18:26 DÜNYA
İngiltere'de çalındı, Romanya'da ele geçirildi! Milyonlarca avro değerinde
İngiltere'de çalındı, Romanya'da ele geçirildi! Milyonlarca avro değerinde

Londra Metropolitan Polisinden yapılan açıklamada, aralarında Newton ve Galileo'ya ait olanların da bulunduğu 200 nadir kitabın Romanya'daki bir organize suç örgütünün üyelerince kaçırıldığı belirtildi.

 

Kitapların, Romanya'nın kuzeydoğusundaki Neamt bölgesinde bulunan bir evde yapılan aramada ele geçirildiği ve yakalanan 12 zanlının suçlarını itiraf ettiği açıklandı.

 

Açıklamada, zanlıların, İngiltere'de içinde değerli eşya bulunan birçok depo soygunundan sorumlu oldukları bilgisine de yer verildi.

ABD'DE ÖZEL BİR KİTAP MÜZAYEDESİNE GÖNDERİLECEKTİ

ABD'nin Las Vegas kentindeki özel bir kitap müzayedesine gönderilmeden önce söz konusu depoda saklanan 2,5 milyon sterlin değerindeki kitaplar, 2017'de Londra'nın doğusundaki Feltham kasabasında bir posta deposundan çalınmıştı.

Nadir kitaplar arasında, Galileo ve Isaac Newton'un 16. ve 17. yüzyıl baskısı eserleri, Dante'nin eserlerinin nadir bulunan baskıları ve İspanyol ressam Fransisco de Goya'nın skeçleri bulunuyor. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    valla avrupanın iç etme çlma cırpma işleri 0 yıl öncede romanya ve bulgardaydı..bugunde aynı demekki))
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR