Gurbetçilerimize kritik çağrı: Her sene binlerce çocuğumuzu kaybediyoruz

2015'ten bu yana 96 binden fazla mülteci çocuğun kaybolduğu AB ülkelerinde koruma altındaki çocuklar da büyük risk altında. Yurt köşesinde veya yabancı ailelerin elinde öz değerlerini kaybetme tehlikesindeki Türk çocuklar için Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay gurbetçilerimize çağrıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2020 22:05 GÜNCELLEME 19.09.2020 22:05 DÜNYA
Gurbetçilerimize kritik çağrı: Her sene binlerce çocuğumuzu kaybediyoruz
Gurbetçilerimize kritik çağrı: Her sene binlerce çocuğumuzu kaybediyoruz

Gençlik dairesi koruması altındaki Türk çocuklarının Konsolosluklara bildirilmesi ve Yakın akrabaya verilmesi konusunda çalışmalarıyla tanınan Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay Türk çocuklarının konsolosluklara bildirilmesi ve Yakın akrabaya verilmesi için Almanyanin 16 Eyalet ve Federal parlamentoya dilekçe verdi.

 

"ÇOCUKLARIMIZIN MİLLİ VE DİNİ DEGERLERİNİ KAYBETMESİNİ ENGELLEYEBİLİRİZ"

Gençlik Dairelerinin Viyana konsolosluklar sözleşmesine, Alman Anayasasına, Sosyal kanun kitabının yasalarını ihlal ettiğine değinen Altay Tek isteğimiz ülkemizin çocuklarının konsolosluklara bildirilmesi ve Yakın akrabaya verilmesi. Bu şekilde çocuklarımızın Milli ve Dini degerlerini kaybetmesini engelleyebiliriz dedi. 

 

"HER SENE BİNLERCE ÇOCUĞUMUZU KAYBEDİYORUZ"

Gençlik Dairesi tarafından koruma altına alınan Türk çocuklarının yurt köşesinde veya yabancı ailede öz değerlerini kaybediyor diyen Altay her sene binlerce çocuğumuzu bu şekilde kaybediyoruz dedi. 

"SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ"

ParlementolarIn çoğunun dilekçeyi kabul ederek dosya numarası gönderdiğini belirten Altay konuyu sonuca varana kadar takip edeceklerine değindi. 

Her Eyalet de binlerce vatandaşımızın olduğuna değinen Altay Tek bir Türk çocuğunu kaybetme lüksümüz yok dedi.

YORUMLAR 4
  • Doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet, Gurbetci vatandaşları türkiye bu hale getirdi, aileler dağıldı çocuklar ortada kaldı vergessen ALMAN yurtlara yerleştirildi ve oralarda mükembel bir şekilde eğitim alıyorlar, şimdi biri çıkmış kurtarıcı rolünü oynuyor, haydi niğdeye
    Cevapla
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    neyin mücadelesinı veriyorsun
    Cevapla
  • Değilim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbirşeyleri kalmadı ellerinde yuvalar aileler dağıldı, sizin bu yaptıkları avrupa yapmadı, çocuklar gidiyormuş...merak etmeyin onlar ein ellerde sizlerin yaptığı gibi neyi var neyi yok ellerinden alınmicek
    Cevapla
  • Değilim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi boş fayda etmeyen ifadeler, işin gerçeği yıllardır gurbetcileri sömürdünüz gurbetciler vatan sevdasıyla elinden gelen çalışıp artırdırdığını ülkesine elinden geldikce yatırım yapmaya çalıştı ama birçoğu kendi ülkesine dolandırıldı, kime gidecek nereye şikayet edecek....yetkililer ondan sonra diyor bana mı sordun yatırırken, ..buyrun kanunsuzluk adeletsizlik burda başlıyor ya sizin kanununuz yokmu böyle önüne gelen şirket kurupta milleti nasıl dolandırabiliyor, avrupa ülkelerinde böyle yalancılık çok az görülür, türkiyede malasef normal. ....gurbetcileri siz bu hale getirdiniz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR