Yunan basınından akılalmaz iddia: Türk F-16'ları Sakellaropulu'nun yolunu kesti

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Mart ayında göreve geldiğinden beri ilk yurt dışı seyahatine çıkıyor ve 3 günlük ziyaret için bugün Güney Kıbrıs'a gitti. Sakellaropulu, Rum Haber Ajansı'na (KİPE) yaptığı açıklamalarda yine kışkırtıcı ifadeler kullandı. Yunan To Vima gazetesi ise, provokatif bir habere imza atarak, Türk F-16'larının Yunan Cumhurbaşkanı'nın helikopterini engellediğini iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2020 11:23 GÜNCELLEME 22.09.2020 08:32 DÜNYA
Yunan basınından akılalmaz iddia: Türk F-16'ları Sakellaropulu'nun yolunu kesti
Yunan basınından akılalmaz iddia: Türk F-16'ları Sakellaropulu'nun yolunu kesti

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki haklı mücadelesini sürdürürken özellikle Rum ve Yunan basınından kışkırtıcı ve tehditkar haberler gelmeye devam ediyor.

 

Türkiye'ye yaptırıma Merkel freni

YUNAN CUMHURBAŞKANI'NDAN TÜRKİYE'YE SUÇLAMA

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, 3 günlük ziyarette bulunmak üzere bugün Güney Kıbrıs’a gidiyor. Yurt dışına yapacağı ilk ziyaret olması nedeniyle Rum Haber Ajansı’na (KİPE) verdiği söyleşide "Kıbrıs ve Yunanistan'ın birliği, iki ülkenin, AB üyesi olarak egemenliklerini korumak için koordine olması zorunlu ihtiyaçtır" dedi. Türkiye'yi "saldırganlıkla" suçlayan Sakellarupulu bu tavrının "AB üyesi devletlerin egemenliklerine ve egemenlik haklarına yönelmekle kalmayıp bölgedeki barış ve güvenliği de tehdit ettiğini" öne sürdü.

 

SÖZLERİ RUM MEDYASINA YANSIDI

Rum medyasından Alithia gazetesi, Sakellaropulu'nun söylediklerini "Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu Yunanistan ve Kıbrıs hakkında konuştu" başlığıyla verdi. Küstah ifadelere yer veren haberde "Hedef Ada'daki Türk işgaline son verilmesi için müzakerelerin BM çerçevesinde yeniden başlamasıdır" denildi.

ADA'DA ZİYARET ERDECEĞİ YERLER BELLİ OLDU

Alihtia gazetesi, Güney Kıbrıs’a bugün sabah gitmesi beklenen Katerina Sakellaropulu'nun saat 10.30'da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceğini, ikilinin önce baş başa görüşeceğini ardından heyetler arası görüşmeye geçileceğini, Anastasiadis'in Yunan Cumhurbaşkanı’na Büyük III. Makarios Nişanı Kolyesi takdim etmesi beklendiğini yazdı. Habere göre Sakellaropulu saat 12.30'da Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, ardından da Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris'le görüşecek. Yunan Cumhurbaşkanı, düzenlenecek özel birleşimde Rum Meclisi'nde konuşma yapacak, ardından da mecliste temsil edilen siyasi parti başkanları ve dernek başkanlarıyla görüşecek. Akşam da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in onuruna vereceği yemeğe katılacak.

MEİS'DE PROVOKASYONA İMZA ATMIŞTI

Sakellaropulu, geçtiğimiz günlerde uluslararası anlaşmalar gereği üzerinde askeri uçağın dahi uçamayacağı adaya 4 F-16 jeti refakatinde, orduya ait helikopterle gitmişti. Yunan medyası ise Türk savaş uçaklarının, Sakellaropulu'nun Meis ve Karaada’ya gitmek için bineceği helikopteri "rahatsız edebileceklerini" iddia etmişti.

YUNAN GAZETESİNDEN SKANDAL İDDİA

To Vima gazetesi, bu ziyaretin Yunanistan-Türkiye krizinin ortasında tehlikeli olduğunu ileri sürdü ve Türk savaş uçaklarının, Yunan Cumhurbaşkanı'nı taşıyan askeri helikopteri taciz etme girişiminin Yunan Hava Kuvvetleri tarafından engellendiğini iddia etti.

KAYNAK : Milliyet
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • Hsn 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanı n hayatı yalan
    Cevapla
  • mehmet selim polat 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş cinayettir istemem.yunan savaşı çıksa,ilj yunanlıyı denizde ben boacağım.ve denize gömeceğim.
    Cevapla
  • tunali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim İnancımızda geleneğimizde-göreneğimizde taciz yoktur. Gerekiyorsa eger vurur indiririz. Ayni Kibris daki rumun bayragimizi almaya calisirken indirdiğimiz gibi. Kapis Sakellaropulu
    Cevapla
  • Ahmet bascavuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çokta önemsemeyin bu kadını bizde bir ara asık yüzlü silik uyuz bir cumhurbaşkanı vardı hatırlayanınız var mı Ahmet Necdet Sezer hah işte bu kadın onun yunan versiyonu ne derse desin çok ta tıııııın yunanın efeliği Türk askerini görene kadar sonra kokudan durulmaz malum
    Cevapla
  • Yslanci yunan 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar cumhurbaskanindan gazetecisine esiginden besigindekine kadar suzme yalanci suzme iftiraci eger bizim ucaklar bir helikopteri onleme yapsaydi ucagin havada olusturdugu hava bos!ugu sebebiyle yunan he!ikopter duser yunan cumhurbaskani su anda akdenizin baliklarina yem olmustu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR