Yunanistan'dan Türkiye'yi kızdıracak yeni Doğu Akdeniz talebi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, AB Dışişleri Bakanları toplantısında Doğu Akdeniz'deki son gelişmeleri ele aldıklarını söyleyerek, Türkiye'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile gerginliği hafifletmeye yönelik daha fazla somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Öte yandan Dendias, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile Doğu Akdeniz'de krizi görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2020 11:44 GÜNCELLEME 23.09.2020 10:58 DÜNYA
Yunanistan'dan Türkiye'yi kızdıracak yeni Doğu Akdeniz talebi
Yunanistan'dan Türkiye'yi kızdıracak yeni Doğu Akdeniz talebi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Bleçika'nın Brüksel kentinde AB Dışişleri Bakanları toplantısında mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

 

"DAHA FAZLA SOMUT ADIM ATILMASINI İSTİYORUZ" TALEBİ 

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Dendias, Oruç Reis'in bölgeden ayrılışına değinerek, "Oruç Reis'in bölgeden ayrılışı, toplantıda olumlu bir adım olarak kabul gördü, ancak bu ilk işaret. Türkiye, uluslararası hukuka saygı duyduğunu göstermek için daha fazla somut adımlar atmak zorunda" ifadesini kullandı.

 

YAPTIRIMLAR ELE ALINACAK

Yunan bakan, Perşembe ve Cuma günü yapılacak AB Zirvesi'nde Doğu Akdeniz'deki meselelerin gündeme geleceğini belirterek, Pazartesi (dün) yaptıkları toplantıda, Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlar konusunda herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi. "Konu AB Zirvesi'nde devlet ve hükümet başkanları tarafından ele alınacak" diyen Dendias, "Umarız o zamana kadar Türkiye, uluslararası hukuka saygının somut işaretlerini sağlamış olur" diye konuştu.

Öte yandan Dendias, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile Doğu Akdeniz'de krizi görüştü.

TÜRKİYE'DEN GERİ ADIM YOK

Türkiye, Oruç Reis sismik araştırma gemisini bakım ve onarımı için Antalya açıklarına çekmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Oruç Reis'in bakım sürecinin diyalog ve diplomasiye katkı sağlayabileceğini belirterek, geminin bakımları bittikten sonra tekrar araştırma sahasına geri döneceğini söylemişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 71 TÜMÜ
  • mavivatan 3 yıl önce Şikayet Et
    aç yunan diyorki aslında önümüze yağlı bir kemik atın o zaman kuyruğumuzu çok iyi sallarız
    Cevapla
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    bu herif moron başka bir şey değil uluslar arası hukuktan bahsediyor da hangi uluslar arası hukuktan acaba bu hukuk u Yunanistan kendi yazdı da dünyanın mı haberi yok koca İngiltere dahi o uluslar arası hukuk yüzünden Fransa sahillerine yakın adalarının sularını 3 mil olarak belirledi hala saçma sapan laf söylemekte üzerlerine yok birde utanmadan uluslar arası hukuk diyorlar ya sanki o bahsettikleri uluslar arası hukuk Türkiye ye ayrı Yunanistan a ayrı hak veriyor daha kötüsü Türkiye nin haklarını gasp ettiklerini dahi inkar ediyorlar böyle söyleyerek
    Cevapla
  • YUSUF SUDADURAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu yunanistan sabrımızı yeterince zorlamıyor mu ? TÜRKÜN gücü karşısında dünya boyun eğecek.
    Cevapla
  • Şeyh Şamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem Yunanistan adım atmayacak üstüne utanmadan daha fazla adım diyecek. Önce yunanistan şu silahlandırdığı adaları boşaltsın. Hukuktan bahsedecek son ülke yunanistandır
    Cevapla
  • Atak43 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptırdığınız MEB HARITANIZDA EKsiklik var. Marmara ve Karadenizi unutmussunuz. Ama uzulmeyin. Bir zamanlar Izmirden Egeye dökülmüştünuz. Siz Seciminizi yapin. Biz sizi istediginiz yere doker istediginiz yere gömeriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR