Trump kararını verdi! Terör örgütü olarak tanıyacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın siyahi topluma yönelik açıklayacağı yeni planı kapsamında, beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı grup Ku Klux Klan ve ülkedeki sokak eylemlerinde yaşanan şiddetin sorumlusu olarak görülen Antifa'yı "terör örgütü" olarak tanıyacağı belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.09.2020 23:33 GÜNCELLEME 25.09.2020 23:33 DÜNYA
Trump kararını verdi! Terör örgütü olarak tanıyacak
Trump kararını verdi! Terör örgütü olarak tanıyacak

Fox News, Trump yönetiminin, siyahi Amerikalılara yönelik yeni politikalarının belirlendiği plana ulaşarak, kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu plana göre, siyahilerin, ihtiyaç duyduğu sermayeye ulaşmaları 500 milyar dolara kadar artırılırken, plan kapsamında siyahilerin yönetiminde 500 bin yeni iş yeri açılması ve 3 milyon istihdam oluşturulması öngörülüyor.

ANTİFA DA LİSTEDE!

Ayrıca planda, beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı grup Ku Klux Klan ve ülkedeki sokak eylemlerinde yaşanan şiddetin sorumlusu olarak görülen Antifa'nın "terör örgütü" olarak tanınacağı belirtilirken, siyahilere yönelik "linçlerin" de "nefret suçu" kapsamında değerlendirileceği vurgulandı.

Trump'ın, söz konusu planı gün içinde Georgia'da siyahi toplum ile bir araya geleceği etkinlikte resmi olarak duyurması bekleniyor.

 

 

ABD'DE IRKÇILIK TARTIŞMALARI

Siyahi Amerikalı George Floyd’un, 25 Mayıs'ta dolandırıcılık şüphesiyle Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde gözaltına alınırken hayatını kaybetmesinden bu yana Portland’ta ırkçı adaletsizlik ve polis şiddeti üzerine protestolar devam ediyor.

Gözaltı sırasında yere yatırılan 46 yaşındaki Floyd, polis memuru Derek Chauvin'in uzun süre boynuna diziyle bastırması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve protestolar, olayların başladığı Minneapolis'ten ülke geneline sıçramıştı.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Memleket 3 yıl önce Şikayet Et
    Başlarını yersinler
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de Türkiye'deki FETÖ yapılanmasına benzer Siyonist Küreselci bir yapı var. ABD şu günlerde bizdeki Gezi olaylarını yaşıyor ve Trump iktidarı bırakmazsa ilerleyen zamanda da ABD'nin kendi 15 Temmuz'unu yaşama ihtimali var.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    " ABD'nin "AYDINLI" geleceği, "SİYAHİ" vatandaşlarının elinde olacaktır"...Ve bu siyahiler Condoliza RICE veya OBAMA gibi sisteme hizmet eder durumda asla olmayacaktır..
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    oda insandır kara beyaz diye sınflandırırsan başnız beladan kurtulmaz inşallah siz beyazoldunuda ne oldu yedigniz içtiniz kul hakkı ufak devletlerin başına çök adamların vatanlarını yerle biret ondan sonra insanları sınıflandır ALLAH büyük başnıza cok bela gelecek ALLAHIN TUFANI belasıçok bekleyin ilk önce türkiyenin parası ödenmiş uçakları gönerin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin PARLAK GELECEĞİNİN mimarları şu an değer vermedikleri, ABD polisi tarafından hergün fütursuzca öldürülen SİYAHİ ZENCİ kardeşlerimiz eliyle olacak !!! Ama kesinlikle ve kesinlikle bu siyahi kardeşlerimiz CONDOLİZA RICE gibi OBAMA gibi kişiler olmayıp ONURLU GURURLU siyahiler olacak. Colin POWEL bile "Bana kimyasal silah var Irak'ta dediler ve Irak'a girdim onca insan öldü çok pişmanım deyip" insan içine cıkamazkenn, ipini koparmış boğa gibi sağa sola saldıran ABD boğası eninde sonunda yakalanıp boğazına bıçak dayanacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR