Erdoğan'dan Macron'a SAMP-T resti: Şerhi derhal kaldırın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'yi Avrupa hava savunma sistemi SAMP-T'nin üretimine dahil edin ve ortak üretim konusundaki muhalefet şerhine son verin" dediği iddia edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2020 17:27 GÜNCELLEME 27.09.2020 16:09 DÜNYA
Erdoğan'dan Macron'a SAMP-T resti: Şerhi derhal kaldırın
Erdoğan'dan Macron'a SAMP-T resti: Şerhi derhal kaldırın

Amerikan Bloomberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında yapılan son görüşmenin bazı detaylarına ulaştı.

 

"ORTAK ÜRETİM MUHALEFETİNE SON VERİN"

Bloomberg'in Türk yetkililere dayandırdığı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde, "Türkiye'yi Avrupa hava savunma sistemi SAMP-T'nin üretimine dahil edin ve ortak üretim konusundaki muhalefet şerhine son verin" dediği iddia edildi.

 

İMZALAR İKİ YIL ÖNCE ATILMIŞTI

İki yıl önce EUROSAM ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Aşama-B Sözleşmesi, Erdoğan ile Macron'un katıldığı törenle imzalanmıştı.

"ERDOĞAN GERİ ADIM ATMADI"

Bloomberg'in haberinde, Ankara'nın henüz geçen yıl satın alınan S-400'leri henüz aktifleştirmediği ve Erdoğan'ın Washington'ın ambargo tehdidine karşın S-400'lerden vazgeçmeyi ya da yerine bir Amerikan sistemi satın almayı reddettiği vurgulanıyor. Ayrıca, Rusya'nın olası bir ikinci sözleşmede ortak üretim teklif ettiği de hatırlatılıyor.

KAYNAK : BBC Türkçe
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • algıcılar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bloomberg yalan haber yazmış. Erdoğan patriotları her zaman almak istedi, ama amerika hala satmaya yanaşmıyor. Sanki Erdoğan S-400'leri almışta, amerikan sistemlerini almayı reddetmiş diye algı yapmaya çalışıyor yalancılar.
    Cevapla
  • erk 3 yıl önce Şikayet Et
    bu füzenin patriotlardan üstünlüğü radarı 360 derece tarama yapabiliyor s-400,lerden üstünlüğü 1 metrenin altındaki hedefleri radarı görebiliyor 1000 km üstündeki balistik füzeleri vurabiliyor bu füzeler ortak üretilebilirse kaynak kodlarına tam erişimi sağlanabilirse s-400 ve patriot almamıza ve kullanmamıza gerek kalmaz
    Cevapla
  • Dogruyadosdoru 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle konuşmuşsun ki S 400 lerden kat jat daha üstün Ehh O zaman neden herkes S,400 leri dünyada bir numara olarak görüyor
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumcularımız telaşa kapılmış reisin yaptığı sıtrajedir beyler var bir bildiği kafanızı yormayın yunan şimdide bununla yatıp kalkıyor erdoğan ne yapmak istiyor diye
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu hava işi tamam sayılır. Jimmerlar çıktı hava sahası sıkıntı olabilir. Kara kuvvetine ağırlık verilmeli diye düşünüyorum. Robot askerler felan mesela. Er değil profesyonel askerlere hız verilmeli. Çanakkalede aynalı çarşı düzeneğini unutmadık! Bir asker en az 3 düşman askerini yere serebilmeli. Bazen bir adama 3 - 5 tane polis kelepçe takamıyor, üzülüyorum. Deniz de iyi gidiyor . Siber ve ruhye ye ağırlık verilse diyorum .
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayar üstüne ayar, seninleyiz reis, anketlerde AKP yi yüzde 30 gösteriyor lar, seçimde görüşmek üzere zillet ittifakı
    Cevapla
  • Hayri 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yazık ki bu oran doğru oran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR