Hedef ABD! Moskova'nın paralı askerleri

ABD, askeri güçlerini Afrika, Orta Doğu ve Güney Asya'dan belli bir miktarda çekerken, Rusya ise bu bölgelerde ve dünyanın farklı noktalarında askeri varlığını ve etkisini artıyor. Ancak Moskova, Rus askerlerini konuşlandırmak yerine, özel harekat güçlerini, istihbarat birimlerini ve Wagner Grup gibi özel askeri şirketleri kullanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2020 06:01 GÜNCELLEME 06.10.2020 08:49 DÜNYA
Hedef ABD! Moskova'nın paralı askerleri
Hedef ABD! Moskova'nın paralı askerleri

Rus paralı askerleri, özel askeri şirketler aracılığıyla yabancı liderlere güvenlik sağlama, stratejik noktaların güvenliği, belirli ülkelerin güvenlik güçlerine eğitim, danışmanlık ve yardım etme adı altında birçok ülkede faaliyet yürütüyor.

 

Washington merkezli Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin (CSIS) son yayınladığı rapora göre, Moskova'nın dünya çapında ekonomik, jeopolitik ve askeri çıkarlarını artırma isteği son yıllarda özel askeri şirketlerinin kullanımı da arttırdı. Bu kapsamda 2014'te Ukrayna'dan başlayarak Wagner gibi özel askeri şirketleri çatışma sahalarında aktif olarak kullanmaya başladı. Rusya, Ukrayna'nın ardından özel paralı askerlerini Suriye ve Libya gibi ülkelerde yerel kuvvetlerle birlikte çalışma modelini geliştirdi.

Raporda ayrıca Moskova'nın zamanla paralı askerini, Latin Amerika ve Afrika ülkelerine taşıdığı, Sudan, Mozambik, Madagaskar ve Venezuela gibi ülkeler dâhil olmak üzere Wagner'in faaliyet alanını genişlettiği belirtildi.

 
KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 1
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    mafya yerine daha düzenli ve legal bir yöntem...hem de devlet destekli...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR