ABD'li isimden Türkiye çıkışı: Çok güçlü ve önemli bir ülke!

ABD'nin Cumhuriyetçi vekili Steve Chabot, S-400'lerle ilgili Türkiye ABD ilişkilerine zarar verdiğini dile getirerek 'Türkiye güçlü ve çok önemli bir ülke. NATO müttefikimiz. Bu sorunu bir noktada aşmalıyız' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2020 19:14 GÜNCELLEME 07.10.2020 19:14 DÜNYA
ABD'li isimden Türkiye çıkışı: Çok güçlü ve önemli bir ülke!
ABD'li isimden Türkiye çıkışı: Çok güçlü ve önemli bir ülke!

AA'da yer alan habere göre,  ABD'li Cumhuriyetçi Vekil Steve Chabot, S-400 meselesinin güncel Türk-Amerikan ilişkilerinde bir sorun olduğunu kaydederek, "Türkiye çok önemli ve güçlü bir ülke. NATO'da müttefikiz ve dostuz, bu sorunu bir noktada aşmamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

 

ABD Temsilciler Meclisi Ohio Vekili ve Meclis'teki Türkiye-ABD Dostluk Grubu Eşbaşkanı Cumhuriyetçi Steve Chabot, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen online panele katıldı.

TASC Eşbaşkanı Günay Evinç'in sorularını yanıtlayan Chabot, Türk-Amerikan ilişkilerinin önemine vurgu yaparak iki NATO müttefikinin birbiri için değerli olduğunu anlattı.

 

Aynı zamanda Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi de olan Chabot, "Türkiye ABD için her zaman çok önemli bir müttefik olmuştur. Şu sıralar malum Rusya'dan alınan hava savunma paketi hem Pentagon hem de Kongre'de bazı endişelere yol aşmış durumda. Bunu aşmamız lazım. Türkiye çok önemli ve güçlü bir ülke. NATO'da müttefikiz ve dostuz, bu sorunu bir noktada aşmamız gerektiğini düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

NATO'nun halen önemli bir ittifak olduğuna işaret eden Chabot, güvensizliklerin arttığı bir dönemde ABD ve Türkiye gibi iki önemli müttefikin bölgesel güvenlik açısından da çok değerli roller oynadığını ifade etti.

ABD Kongresi'nde Türkiye aleyhinde çok sayıda tasarı olmasının nedenlerini aktaran Chabot, S-400 meselesinin en önemli neden olduğunu, 2018 yılında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önündeki kavganın da Kongre'de negatif bir algıya neden olduğunu belirtti.

Chabot ayrıca, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) gölgesi altında yapılacak 3 Kasım seçimlerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kazanacağına inandığını kaydetti.

"Başkan koronavirüsü kapabiliyorsa herkes kapabilir, ancak gerekli tüm önlemlerimizi alarak bu salgınla yaşamayı öğrenmeliyiz." değerlendirmesini yapan ABD'li vekil, Kovid-19'la mücadele kapsamında ABD'ye yaptığı yardımdan dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına da teşekkür etti.

YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl aşacaksınız yıllardır türkiyeye saldıran terör örgütlerine her türlü desteği verdiniz itirafmı edeceksiniz biz hata ettik özürmü dileyeceksiniz binlerce şehidimiz var analar evlatsız babalar oğulsuz gelinlerimiz ersiz çocuklarımız yetim hesabını bilmediğimiz maddi zarar önce bunların hesabıni verin lan.!!!
    Cevapla
  • Güneş 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin siyaseti PKK ya silah beleş, TR ye parasiyla bile olsa olacaksın kalleş
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    He nato müttefikiniz çok önemli ülke ama her nedense g. Tü PO.. U Bi patriyotu bile veremiyorsunuz ya başkana ya meclise yada Pentagon takılıyor birde sizin en çok korktuğunuz Rusya bizim komşumuz burun buruna yaşıyoruz vay be ne müttefiklikmiş böylesi de hiç görülmemiş bizi hem komşumuzla düşman edecek hemde olası bir savaşta ilk bizi harcayacaklar uyanıklığa bak ben abd nin dostumuz olmasını istemiyorum arkadaş bu bizim dost anlayışımıza ters
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Birakim bu zamani, tarihite hic vaki olmuşmuki kefere ile islamin dost oldugu...
    Cevapla
  • cem 3 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuzda bizi bomba almadan önce düşüneceksiniz abd mandası bittti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR