Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı da rahatsız etti: Miçotakis'ten Macron'a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" diye tepki gösterdiği Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Yunanistan'dan destek geldi. Başbakan Miçotakis, "Erdoğan'ın Macron'a hakaretleri ve Fransa'yı hedef alan nefret dili kabul edilemez" dedi. Macron, İslam'ı hedef almış ve Peygamber Efendimiz'e (SAV) yapılan saldırıları onaylamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.10.2020 23:19 GÜNCELLEME 25.10.2020 23:37 DÜNYA
Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı da rahatsız etti: Miçotakis'ten Macron'a destek
Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı da rahatsız etti: Miçotakis'ten Macron'a destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Kayseri'de AK Parti'nin 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, her fırsatta İslam'a olan nefretini dile getiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert tepki göstermişti. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı için, "Fransa Cumhurbaşkanı için "Macron denilen zatın İslam ile, Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

"MACON VE FRANSIZ HALKININ YANINDAYIZ"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten destek geldi. Miçotakis, "Erdoğan'ın Macron'a hakaretleri ve Fransa'yı hedef alan nefret dili kabul edilemez. Macron ve Fransız halkı ile tam destek ve dayanışma içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

 

 

MACRON FRANSA'DA İSLAMA YÖNELİK AHLAKSIZ SALDIRILARA ONAY VERDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde öldürülen öğretmen Samuel Paty'nin cenaze töreninde özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ifade ederek, Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Macron'un bu açıklamalarından sonra Fransa'da, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri devlet binalarında yerini buldu. Fransız Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler, dün gece Montpellier ve Toulouse şehirlerinde devlet kurumlarına ait binalarda gösterildi.

YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • karadenız 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlılar kadar yalaka ınsanlar gormedım hele mıco
    Cevapla
  • anti arap 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanla savas olmadan huzura kavusmayacagiz..fransizi icerisindeki azinliklar bitirecek..gitmeye gerek kalmadan
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    tipe bak ya tipi tip dünyayı kendinin zannediyor şaşkın
    Cevapla
  • vatanislam 3 yıl önce Şikayet Et
    peygamberimize saldıranlara karşı bile birlik olamıyoruz hala para ekonomi peşindeyiz. Bugün peygamberin için bir boykot bile yapacaksan yarın onun için nasıl öleceksin.
    Cevapla
  • cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    pasinyanin yandan yemisi degil mi ? Allah askina bi sifata bakin ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR