Doğu Akdeniz'de provokasyon: Ortak tatbikat düzenlediler

Doğu Akdeniz'de sular durulmuyor. İngiltere,bölgede Fransa ve Güney Kıbrıs'ın da katılımlarıyla sahadaki en büyük tatbikatını gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2020 11:54 GÜNCELLEME 28.10.2020 11:54 DÜNYA
Doğu Akdeniz'de provokasyon: Ortak tatbikat düzenlediler
Doğu Akdeniz'de provokasyon: Ortak tatbikat düzenlediler

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim yeniden tırmandırılıyor. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın başını çektiği gerilime İngiltere ve Fransa da ortak oldu. İngiltere, bölgede yaptığı tatbikatların en büyüğünü Fransa ve Güney Kıbrıs'ın katılımlarıyla gerçekleştirdi.

Yabancı basın tatbikatı "güç gösterisi" olarak paylaşırken, Türkiye'ye mesaj olarak niteledi.

 

 

DOĞU AKDENİZ'DE YENİ PROVOKASYON

HMS Amfibi Hücum Gemisi ve beraberindeki üç savaş gemisiyle tatbikata katılan İngiltere, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs'a destek mesajı verdi. Fransa ve Güney Kıbrıs Yönetimi'nin de katılım sağladığı tatbikat Limasol açıklarında gerçekleştirildi.

Tatbikatta Kıbrıs Sahil Güvenlik tekneleri ve helikopterleri ile Fransız Jean Bart fırkateyni de yer aldı. Limasol açıklarındaki tatbikatın ana bölümünde Kıbrıs özel kuvvetleri ve İngiliz donanma güçleri, senaryoya göre kaçırılmış bir gemiye helikopterlerden indirme yaptı. 

ÇANAKKALE MESAJLI TATBİKAT

400 mürettebatı bulunan 20 bin 400 ton ağırlığındaki HMS-Albion amfibi hücum gemisi, askerlerin hızlı bir şekilde karaya çıkarılmasını sağlayan özelliklere sahip. Tatbikatın sancak gemisi olarak yer alan HMS Albion'a ilişkin ilginç de bir detay ortaya çıktı.

Geminin Kraliyet Donanması'nın 1915'te Birinci Dünya Savaşı sırasında Çanakkale Boğazı'na yönelik saldırıda kullandığı zırhlıyla aynı adı taşıması dikkat çekti.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Gürkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne dediysek yine o zırbolar denemeyin ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahu teala inşallah bugünki Mevlüt kandili Sevgililer sevgilisi sevgisi hörmetine en kısa zamanda batır.Lâ tahzen inâllahe meane.
    Cevapla
  • Beşiktaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere en sinsi Türkiye tek yürek olacak bir Suriye'de Rusya ile terör koridoru ABD temizlenecek ırak Musul Kerkük bizim olacak parçalama olduğu terör olduğu için çini bitirecekler çin bize gelecek NATO demek ABD demektir böl parçala yönet İran sonra Türkiye hedef Çin üretim üstü robotik teknoloji yerli akıllı birikimler hiristiyan birliği hepsi dağılacak Kıbrıs Türkiye ye bağlanacak nokta
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hahhh şimdi oldu, fitnenin başı İngiltere meydana çıktı
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Vurun vurun anlatmayın büyük bir vuruş yapmak lazım sıktılar artık olacak olsun bir an önce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR