Esed rejimi bölgesindeki 'ekmek krizi' yeni zamlarla büyümeye devam ediyor

Suriye'de rejiminin kontrol ettiği bölgelerde ekmek satın almak için uzun kuyruklara girmek zorunda kalan halk, yapılan yeni zamlarla da mücadele ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2020 13:02 GÜNCELLEME 03.11.2020 13:02 DÜNYA
Esed rejimi bölgesindeki 'ekmek krizi' yeni zamlarla büyümeye devam ediyor
Esed rejimi bölgesindeki 'ekmek krizi' yeni zamlarla büyümeye devam ediyor

Esed rejiminin geçen hafta un ve ekmek fiyatlarına uyguladığı yeni zamlar, fırınlarda etkisini göstermeye başladı.

 

Rejim, yaptığı yeni zamlarla ekmek fiyatlarını yüzde 100 artırdı. Böylece 50 Suriye lirasından temin edilen ekmeğin fiyatı, 100 Suriye lirasına çıktı.

Yapılan zamma rağmen, ülkede sınırlı kapasitede üretim yapan fırınlardan ekmek temin etmenin zorluğu ise sürüyor. Çoğu zaman uzun kuyruklarda beklemesine rağmen fırınlardan ekmek alamayan halk, ekmeği karaborsadan satın almak durumunda kalıyor.

 

Rejimin uyguladığı yeni zamlar, ekmeğin karaborsadaki fiyatlarını da artırdı. Böylece Hama ve Halep'de karaborsada 125 Suriye lirasından satılan ekmek, 200 Suriye lirasından alıcı bulmaya başladı.

250 LİRAYA EKMEK SATILIYOR

Şam'da ise karaborsadaki ekmek fiyatları 200 Suriye lirasından 250 Suriye lirasına çıktı.

Esed rejiminin askeri harcamalarını artırması, bölgede akaryakıt ve buğday temin etmenin zorlaşması ve ekmek krizini yönetememesi, yeni zamları körükleyen temel nedenler arasında yer alıyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Kaşif 3 yıl önce Şikayet Et
    Olan her zamanki gibi gariban halka oluyor.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek fırınlarını okulları hastaneleri camileri varil bombalarıyla yıkanlar şimdi bedelini ödeyecek Rejim her tarafı Rus uçaklarına yıktırarak duruma Rusya yala hakim olduğunu sanı yor fakat asıl isyanlar bundan sonra başlayacak hem Rusya yı hem İran ı hem Rejimi yakacak etme bulma dünyası
    Cevapla
  • hristiyan terorizmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sen mislumanlarin başindaki zalim yoneticileri sisi,esed,nahyan,selman ve bunlargibi tum yoneticileri ya hayirla islah et islahlari yoksa kahru perişan et.islam ummetinide tez zamanda islamla şereflenen musluman turkiyenin şemsiyesi altinda birleştir..Amin
    Cevapla
  • sait dbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    amin amin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR