Besledikleri PKK başlarına bela oldu! Barzani acil kodlu çağrı yaptı

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü PKK'ya sert eleştirilerde bulunarak çağrı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2020 16:53 GÜNCELLEME 03.11.2020 16:53 DÜNYA
Besledikleri PKK başlarına bela oldu! Barzani acil kodlu çağrı yaptı
Besledikleri PKK başlarına bela oldu! Barzani acil kodlu çağrı yaptı

Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Mesut Barzani, terör örgütü PKK'nın IKBY'deki faaliyetlerini eleştirdi. Barzani, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 

"HALKTAN VERGİ VE PARA ALDILAR"

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın IKBY'deki varlığına yönelik eleştirilerde bulundu. PKK'nın terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları sırasında sınır bölgelerini işgal ettiğini kaydeden Barzani, "Halkın evlerini yeniden inşa etmelerini engellediler. Bölgelerine gitmeleri durumunda da halktan vergi ve para aldılar." diye konuştu.

 

"İZİN VERİLMEMELİ"

Barzani, terör örgütüne IKBY'deki yasal yönetime saygı duyması ve işgal ettiği bölgeleri terk etmesi çağrısında bulunarak, yüzlerce köyün örgüt nedeniyle yeniden imar edilemediğini ve çatışma alanı haline geldiğini söyledi. KDP lideri, "Yasal olmayan bir şekilde bir tarafın kendini dayatmasına izin verilmemeli." şeklinde konuştu. Barzani, terör örgütüne hitaben, "Eylemlerinize ilk başladığınız dönemde biz size her türlü desteği sunduk." dedi.

PKK'NIN ARTAN TERÖR FAALİYETLERİ

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, 27 Ekim'de yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın IKBY'de memurları öldürdüğünü ve bölgedeki faaliyetleriyle halk için tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

IKBY Güvenlik Ajansı, 26 Ekim'de yaptığı açıklamada, Erbil'deki bir yabancı diplomatik misyona saldırmayı ve üyelerine suikast düzenlemeyi planlayan terör örgütü PKK ile bağlantısı olan en az 12 şüphelinin tutuklandığını bildirmişti. Erbil Asayiş Genel Müdürlüğü de 10 Ekim'de yaptığı açıklamada, Irak'ın Duhok kentinde, Türkiye sınırında bulunan Serzer Sınır Kapısı Asayiş Müdürü Gazi Salih İlhan'ın, 8 Ekim'de PKK tarafından öldürüldüğünü duyurmuştu.

"PKK'YI HİÇ BİR ZAMAN TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMEDİK"

Mesut Barzani geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada, PKK'yı terör örgütü olarak görmediklerini açıklamıştı.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Nail 3 yıl önce Şikayet Et
    it iti kuduz olunca ısırır bunlar kuduz olmuşlar aşılarıda Türk ün elinden ölüm olur inşallah
    Cevapla
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    eden bulur. beslediniz kargayı oysun gözünüzü.
    Cevapla
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz köpekler! Kürdistan kurulacak hayaline kapılmayın alayınızı gömerler!
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırır doğuda böyleydi herkesten haraç aldılar destek Ver verme h aracını ver halepce katliyamini kim yaptı ABD destek veren kim pkk ypg bezani güven olmaz Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste israil oşaklari
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz derlerdi ama ısırıyor mu ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR