Biden cephesinden Türkiye ekonomisi açıklaması: Çökertme arayışında değiliz

ABD’de yapılan başkanlık seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre 46'ıncı başkan olan Joe Biden’ın Diplomasi Danışmanı Michael Carpenter, Türkiye ile ilgili ekonomi açıklamalarında bulundu. Carpenter yaptığı açıklamada "Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak veya yaptırımlar yoluyla ekonomisini çökertmek arayışında değiliz" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2020 13:26 GÜNCELLEME 12.11.2020 13:34 DÜNYA
Biden cephesinden Türkiye ekonomisi açıklaması: Çökertme arayışında değiliz
Biden cephesinden Türkiye ekonomisi açıklaması: Çökertme arayışında değiliz

ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Demokratların adayı Joe Biden kazanırken, yeni dönemde ABD-Türkiye ilişkilerinin nasıl ilerleyeceği merak ediliyor.

 

 

Trump döneminde inişli çıkışlı bir politika yürütülürken, Biden’ın diplomasi danışmanı Michael Carpenter, AB’nin ABD Büyükelçisi Stavros Lambrinidis, ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ve Fransa’nın eski AB İşleri Bakanı Nathalie Loiseau ile birlikte gerçekleştirdiği AB ile ABD ilişkileri konulu video konferansta, yeni dönemde Türkiye ile ilişkilere değindi.

 

 

"TÜRK EKONOMİSİNİ ÇÖKERTME AMACINDA DEĞİLİZ"

Carpenter, ABD’nin Türkiye ilişkisine yönelik yaptığı değerlendirmede, "Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak veya yaptırımlar yoluyla ekonomisini çökertmek arayışında değiliz" diye konuştu.

Carpenter, Türkiye ile ilgili çözülmesi gereken acil meseleler olduğuna değinerek, "S-400 konusundaki gibi çıkış yolları bulunmalı. Türkiye davranışlarında değişikliği giderse masaya olumlu örnekler koyabiliriz. Ancak Türkiye’nin şu anda izlediği politikaya devam etmesi durumunda bunun Erdoğan hükümetine yönelik olumsuz sonuçları olacaktır" dedi.

MACRON'UN YAKLAŞIMI DOĞRU DEĞİL

ABD ile AB’nin Türkiye meselesinde koordineli şekilde ilerlemesi gerektiğine dikkat çeken Carpenter, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’nin Gümrük Birliği’nden çıkarılması teklifini doğru bulmadığını ve Türkiye ile ilişkilerde tek taraflı hareket etmenin doğru bir yaklaşım olmadığına dikkat çekti. Carpenter, "Sorunlara balyoz ile yaklaşmak doğru değil" ifadesini kullandı.

Türkiye’nin açık pazar ve açık ticaret koşullarına mecbur olmasının ABD ve AB için önemli bir başlangıç noktası olduğunu ifade eden Carpenter, "Ekonomik yaptırımlarla Türkiye’yi sıkıştırmak doğru bir yaklaşım değil" diyerek NATO üyelerinin ortak cephe oluşturması gerektiği önerisinde bulundu.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    siz biliniz ne gadar bize düşmanlık ederseniz o gadar düşmanlık görürsünüz size garşı elimiz bağlı oturacak deeliz
    Cevapla
  • vatan. 3 yıl önce Şikayet Et
    niye inanmiyoruz acaba.pazlaca yalancı ve ortalık karıştıricı olduğunuz için.
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    OLMAYIN DA ZATEN olurda aksi adim aticak olursaniz sunu bilin ki bu millet YIKILMAZ kuru ekmek yer acligini komusuna bidirmez böyle bir millet tir TÜRK ama olurda aksi adimlar atocak olursaniz bu defa INCIRLIK basta abd üsleri ni ülkede kimse koruyamaz ABD bas düsman ilan edilir tek bir IT iniz bu ülede rahat gezemicek duruma gelir bizi sakin arap toplumlari ile karistirma hatasinia düsmeyin deriz !!
    Cevapla
  • ünal 3 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner az kaldı Allah bizimle..
    Cevapla
  • Sefa 3 yıl önce Şikayet Et
    Alışmışlar hepsi ağzını açar açmaz tehdit ediyor. Benim dediğim olacak, ben ne istersem o olacak öyle mi. Sizinde boyunuzun ölçüsünü aldığınızı birgün görürüz inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR