Esed Suriye’ye döneni tutukluyor

Türkiye ve AB ülkelerinin katılmadığı; Beşar Esad’ın, Rusya’nın desteğiyle düzenlediği konferans Suriyeli mülteciler tarafından tepkiyle karşılandı. Aktivistler, Suriye rejiminin mültecilerin dönüş çağrıları üzerine geri dönenlerin tutuklandığı gerçeğini dile getirdiler ve Mazen Al-Hamada’yı örneğini hatırlattılar.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2020 06:46 GÜNCELLEME 16.11.2020 06:49 DÜNYA
 Esed Suriye’ye döneni tutukluyor
Esed Suriye’ye döneni tutukluyor

Suriye’nin başkenti Şam’da mültecilerin ve sığınmacıların ülkeye dönüşü konulu bir konferans düzenlendi. Beşar Esad’ın Rusya’nın desteğiyle düzenlediği konferansa Venezuela, İran, Çin ve Lübnan ve Irak gibi ülkelerin temsilcileri katıldı ve Birleşmiş Milletler de “gözlemci” oldu. AB ülkelerinin ve Türkiye’nin katılmadığı konferansa Suriyeli mülteciler de tepki gösterdi.

 

 

HAVALİMANINDA GÖZALTI!

Aktivistler, Suriye rejiminin mültecilerin dönüş çağrıları üzerine geri dönenlerin tutuklandığı gerçeğini dile getirdiler ve Mazen Al-Hamada’yı örneğini hatırlattılar. Hollanda’da sığınma hakkına sahip olan eski hükümlü Mazen Al-Hamada, Şam Havaalanı’na gelir gelmez gözaltına almıştı. Üstelik rejim Almanya’nın başkenti Berlin’deki büyükelçiliği ile anlaşmasına ve onu güvenli bir şekilde geri dönmeye ikna etmesine rağmen Hamada’yı tutuklamıştı.

 

 

ASKER OL YA DA MİLİSLERE KATIL

Suriye Yurttaş Onuru Derneği üyesi Hattab Al-Awad, rejim medyası tarafından yakın zamanda düzenlenen geri dönüş konferansını gazetemize şöyle değerlendirdi: “Geçim sıkıntısı çektiği için rejim bölgelerine dönenlerin çok büyük bir kesimini tanıyorum. Geri döndükten sonra rejim güçleri onları orduya ya da İran milislerine katılmaya zorladı. Kabul etmeyenler ya tutuklandı ya da kayboldu.”

Yenişafak

YORUMLAR 1
  • KıdemliEr 3 yıl önce Şikayet Et
    Ab ve US nin emirleri böyle, tutuklayacak ki, Türkiyedeki suriyeliler dönmesin ve Türkiyeye yük olmaya devam etsin.!!!
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR