İran'dan Türkiye'nin yanı başı için dikkat çeken iddia: ABD terörist yığacak

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, ABD'nin teröristleri bölgede yaymaya çalıştığını ileri sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2020 13:03 GÜNCELLEME 16.11.2020 13:03 DÜNYA
İran'dan Türkiye'nin yanı başı için dikkat çeken iddia: ABD terörist yığacak
İran'dan Türkiye'nin yanı başı için dikkat çeken iddia: ABD terörist yığacak

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad ile Tahran'da bir araya gelen Bakıri, iki ülke arasındaki askeri iş birliği ve terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Bakıri, Irak Savunma Bakanı İnad'ın, deniz, kara ve hava kuvvetleri komutanları ve bazı askeri yetkililerle savunma alanındaki iş birliğini görüşmek üzere Tahran'da olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "ABD'liler teröristleri yeniden bölgede yaymaya çalışıyor. Bu yüzden Irak ile İran arasındaki savunma iş birliği, Irak'ın güvenliği için daha iyi şartlar oluşturacaktır. Şu ana kadar muhtelif konuları ele aldık ve iki ülke arasındaki iş birliği mutabakatının da son şekli veriliyor, yakında imzalanacak."

İnad, Tahran'daki temasları çerçevesinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile de görüştü.

 

Şemhani, görüşmede yaptığı konuşmada, "Irak halkı ve yönetimine destek vermek İran'ın kalıcı siyasetidir. İran ile Irak arasındaki savunma iş birliği istikrarın teminatıdır. ABD'nin Batı Asya'daki varlığının hedeflerinden biri bölge ülkeleri arasındaki çatışmadır. Bölge ülkeleri bu komploya karşı uyanık olmalıdır" diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • ömer faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    İran münafıkları Müslümanlara karşı ,Tarih boyunca fitne, fesat,münafıklık,düşmanlık göstermişlerdir. Önceleri mezhep fitneleri,batınilik,ve sapık fırkalar türettiler.Sonraları Abbasilere ve Türklere karşı mogollara her türlü destegi sağladılar.Sonra Osmanlılara karşı batılı haçlılarla ittifaklar kurdular.Osmanlılar ne zaman batıya sefere çıktılarsa iran münafıkları doğudan bize saldırdılar.Afganistan ve Irak işgalinde sözde can düşmanları olan ABD.ye bütün üslerini açıp açıktan destek verdiler. Şimdi Azerbaycan-ermeni savaşında ermenilere 400 tır silah gönderdiler.Suriyeyi ne hale getirdiler.Suriye müslümanlarını esat değil bunlar acımadan hunharca katlediyorlar.
    Cevapla
  • Abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizden ala teröristmi var terör devleti
    Cevapla
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    İran eğer sunni müslümanlara karşı düşman olmayıpta kabullenseydi çok farklı bir islam dünyası olurdu.
    Cevapla
  • KIRKİKİ 3 yıl önce Şikayet Et
    eden bulur ağlamayın
    Cevapla
  • TOSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    fitnenin başı irandır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR