BAE Libya’da yeni savaş başlatacak

BAE Libya’da yeni bir savaş başlatmak için harekete geçti. Rus haber kanalı Zevzda’ya göre Veliaht Prensi Zayed’in darbeci Hafter milislerine Sırp yapımı yeni nesil topçu roket sistemi “Morava” verdiğini duyurdu. Uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada BAE’nin Libya ve Yemen’de sivillere karşı savaş suçu işlediğini belirtmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2020 07:15 GÜNCELLEME 23.11.2020 07:20 DÜNYA
BAE Libya’da yeni savaş başlatacak
BAE Libya’da yeni savaş başlatacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Libya’da yeni bir savaş başlatmak için harekete geçti. Ortadoğu’da terör trafiğini yöneten Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in, yeni nesil bir topçu roket sistemi ile Libya’daki savaş suçlusu Hafter milislerini desteklediği ortaya çıktı. Rus haber kanalı Zevzda, BAE’nin Hafter’e Sırp yapımı “Morava” topçu roket sistemi sağladığını aktardı. 2011’de tasarlanıp geçen Kasım’da Sırp ordusunda servise giren Morova’nın ikinci kullanıcısı ise BAE ordusu. BAE’nin Libya’da silahlı insansız hava araçları kullandığına dair kanıtlar elde eden Uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz günlerde de BAE’nin Yemen ve Libya’da sivillere karşı savaş suçu işlediğini açıklamıştı.

 

 

ABD’YE UYARI: ORTAK OLMA

Af Örgütü, Abu Dabi’ye silah satan ABD’nin de bu suçlardan sorumlu olabileceğini vurguladı. Uluslararası Af Örgütü’nde Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın savunuculuk direktörü Philippe Nassif, “ABD, Birleşik Arap Emirlikleri’nesilah transferetmekten, Libya veya Yemen’deki olası savaş suçlarına katılma riskinden kesinlikle kaçınmalıdır” dedi. Amerikan insansız hava araçlarının, uluslararası insani hukuku ihlal eden ve binlerce Yemenli sivili öldüren BAE saldırılarından sorumlu olacağına işaret eden Nassif, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2,9 milyar dolar değerindeki dronları BAE’ye satmayı planladığını Kongre’ye bildirdiğine de dikkat çekti. BAE’ye silah satışı endişe verici olarak yorumlanıyor.

Yenişafak

 

 

YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • s€d@ 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan zebani, ulan kertenkele, ulan islam düşmanı, din düşmanı hain. Yatacak yerin petrol zenginliğinden elde ettiğin altından yatak değil, cehennemde kızgın ateşten bir yatak !!!
    Cevapla
  • müftü 3 yıl önce Şikayet Et
    her gördüğünüz suud kuveyt BEA mısır ürdün vs liği Arap sanmayın, her Arapı da Müslüman sanmayın. bu hatadan vazgeçelim.
    Cevapla
  • kamil Çalıkuşu 3 yıl önce Şikayet Et
    omurgasız islam düşmanları.
    Cevapla
  • Atalay A. 3 yıl önce Şikayet Et
    bea ve suudlar bu kacak isyanciyaalenen silahveriyor,rusya biliyor avrupaveriyor ama bizim insani yardim tasiyan gemilerimizi durduruparama yapma cüretini gösteriyor almanlar,acilen buna iyi bir cevapverilmelidir,bunlar alenen yunanin yaninda yer alip bize akdenizde pusu atiyorlar ,geregiyapilsin.
    Cevapla
  • Baki 3 yıl önce Şikayet Et
    Meymenetsiz abd ye satılmış zayed….. bunlardan Müslüman olmaz …..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR