Ermenistan'a destek için giden Yunan sporcu öldürüldü

Yunan gazeteci Krikor Tsakitzian, Dedeağaç'tan iki Yunan sporcunun Azerbaycan'a karşı işgalci Ermenistan'ın yanında savaşmak için gönüllü olduğunu yazdı. Yunan ordusunda özel kuvvetlerde görev yaptıkları iddia edilen kardeşlerden biri, Ermenistan saflarında savaştığı Dağlık Karabağ'da öldürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2020 08:23 GÜNCELLEME 23.11.2020 08:35 DÜNYA
Ermenistan'a destek için giden Yunan sporcu öldürüldü
Ermenistan'a destek için giden Yunan sporcu öldürüldü

Yunanistan Dedeağaç'tan bir sporcunun, kardeşiyle birlikte gittiği ve savaştığı Dağlık Karabağ'daki Ermenistan-Azerbaycan savaşında öldürüldüğü ortaya çıktı. Yunan Ordusu'nda özel kuvvetlerde görev yapan iki kardeş Ermenistan'ın yanında savaşmak için gönüllü olmuşlardı. Ancak iki kardeşin isimleri kamuoyuna açıklanan ve öldüğü bildirilen Yunan gönüllüler arasında yer almıyor.

 

Yunan kaynaklar, gönüllü olarak Ermenistan'ın yanında savaşan diğer sporcunun, kardeşinin cenazesini de alarak aileleri ile birlikte yaşadıkları Dedeağaç'a gideceğini aktarıyor.

 

Yunan gazeteci Krikor Tsakitzian, Dağlık Karabağ savaşında Ermenilerin tarafında savaşan Yunan kardeşler hakkında haber yaparak Yunan ordusunda özel kuvvetlerde görev yaptıklarını yazdı.

Daha önce de Ermenistan saflarında savaşan "VoMa" isimli terörist gruba yönelik soruşturma açıldığı duyurulmuştu. Ermenistan vatandaşı Vladimir Vartanov'un farklı milletlerden olan kişilerden "VoMa" ismini verdikleri bir tabur kurduğu, tabur üyelerinin terör amacıyla eğitildiği ve işgal altındaki Azerbaycan topraklarında terör eylemlerinde bulunduklarının belirlendiği açıklanmıştı. İşgal altındaki Dağlık Karabağ'a gelen terörist taburunda, Ermeni asıllı yabancı vatandaşların yanı sıra PKK ve Asala gibi terör örgütü üyelerinin de bulunduğu belirtilmişti.

KAYNAK : Milliyet Gazetesi
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • HAYYUL KAYYUM ALLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    cehenneme odun lazım bunlarda cehennem yakıtı
    Cevapla
  • Trakyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Layık olduğu sona kavuşmuş..
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    öldümü geberdimi?
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    geberdi illa cehenneme zumera
    Cevapla
  • Gökhan 3 yıl önce Şikayet Et
    ermeniler ne kadar çok Pkk lılara benzıyor sıfat olarak.tam bir avel tipi
    Cevapla
  • Mahur 3 yıl önce Şikayet Et
    Gökhan bey ikisi aynı zihniyet aynı cehennem
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne sandın ermenileri kurtaracan diyemi.. Ne oldu ? ... Yoluna gitti niyazi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR