Husiler, Cidde'de bir Aramco tesisini vurduklarını iddia etti

Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun Cidde kentinde bulunan bir dağıtım istasyonuna saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2020 09:53 GÜNCELLEME 23.11.2020 09:53 DÜNYA
Husiler, Cidde'de bir Aramco tesisini vurduklarını iddia etti
Husiler, Cidde'de bir Aramco tesisini vurduklarını iddia etti

Husiler'in askeri sözcüsü Yahya Seri, Twitter'daki hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yeni kullanıma soktukları Kudüs 2 füzesiyle Cidde'deki Aramco şirketine ait bir dağıtım istasyonunu hedef aldıklarını belirtti.

 

ARAMCO TESİSİNİ VURDUKLARINI İDDİA ETTİLER

Hedef alınan bölgeye ambulans ve itfaiye araçlarının sevk edildiğini aktaran Seri, yapılan saldırı ve kuşatmalara karşı böyle bir hamlenin gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Daha önce Suudi Arabistan'a yönelik geniş çaplı saldırılar düzenleyeceklerini duyurduklarını hatırlatan Seri, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren yabancı şirketlere de bu saldırıların devam edeceği, önemli kurumlardan uzak durmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Suudi Arabistan tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

HUSİ SALDIRILARI

Yemen'deki İran destekli Husiler, sık sık Suudi Arabistan'ın bazı bölgelerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husiler'e karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR