Kremlin'den iki Rus hakkında açıklama: Diyalogla çözelim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, İstanbul’da gözaltına alınan iki Rus vatandaşı gazetecinin “en kısa zamanda serbest bırakılacağını umduklarını” söyledi. Peskov "Bu sorunu diyalogla çözebileceğimizi umuyoruz" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2020 17:42 GÜNCELLEME 07.12.2020 17:58 DÜNYA
Kremlin'den iki Rus hakkında açıklama: Diyalogla çözelim
Kremlin'den iki Rus hakkında açıklama: Diyalogla çözelim

BAYKAR'ın İHA Ar-Ge tesislerini görüntülerken yakalanan iki Rus hakkında hukukü süreç devam ediliyor. Sürece ilişkin Kremlin'den açıklama geldi.

 

 

DİYALOGLA ÇÖZEBİLİRİZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dimitri Peskov, Rus diplomatların “gazetecilerin yakın zamanda salıverileceğinden emin olmak için” Türkiye’deki yetkililerle iletişim halinde olduğunu belirtti ve “Bu sorunu diyalogla çözebileceğimizi umuyoruz” dedi.

 

 

GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Rusya'daki NVT haber kanalında çalışan muhabir Aleksey Petruşko ve kameraman İvan Malışkin, 3 Aralık’ta İstanbul'da insansız hava aracı üretim tesislerinin çevresinde izinsiz çekim yaparken gözaltına alınmıştı.

Rus muhabir ve kameraman, beraberlerinde bir Türk vatandaşıyla bir likte bu sabah emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Mit korusun böylesi yerleri
    Cevapla
  • İrandaki Suikast 3 yıl önce Şikayet Et
    İrandaki suikast gösterdi ki , iyi biliminsanları daima hedefte. Kendi biliminsanlarımızı iyi korumalıyız....
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yerler iyi korunsun.çalışanlarda gizlilik içinde olsun
    Cevapla
  • Kimkio 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus ajanı oldukları apaçık ortada. Bu heriflere karşı ekstra sert olmalıyız ki bir kez daha deneyecekleri zaman başlarına geleceklerden korksunlar. Kesinlikle tekrar tekrar deneyeceklerdir.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence "böyle bir$ey asla gerek olmadigini" ruslara söyleyip o tesislerinde kücük bir fimini cekip rusyaya yollayip´"bu ve benzer casusluklarin gereksiz oldugunu bunu hangi ülke yaparsa yapsin bir alcaklik oldugunu" söyleyip diyalog sözcügünün asla bu kadar alcalmadigini ´da ekleyip o filmide rusyaya yollardim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR