Türk Hava Yolları'ndan bir ilk! Ermenistan üzerinden...

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki bir uçuş, ilk kez Ermenistan hava sahası kullanılarak gerçekleştirildi. 26 Aralık tarihinde Bakü’den kalkan Türk Hava Yolları’na ait bir uçak, Ermenistan üzerinden geçerek İstanbul’a ulaştı. Şimdiye kadar Azerbaycan ve Türkiye’ye ait yolcu uçakları, Gürcistan üzerinden uçuş gerçekleştiriyordu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2020 10:53 GÜNCELLEME 29.12.2020 10:55 DÜNYA
Türk Hava Yolları'ndan bir ilk! Ermenistan üzerinden...
Türk Hava Yolları'ndan bir ilk! Ermenistan üzerinden...

Azerbaycan, işgal altında topraklarını 44 gün süren mücadelenin ardından Ermenistan’dan kurtarmıştı. Şuşa zaferinin ardından yenilgiyi kabul eden Ermenistan tarafı, Karabağ savaşı anlaşmasını imzalamak zorunda kalarak hezimetini ilan etmişti.

 

 

Bakü’den İstanbul’a Ermenistan üzerinden uçuş

Tarihi zaferin ardından, Azerbaycan ve Türkiye arasında şimdiye kadar Gürcistan üzerinden gerçekleştirilen uçuşlar, ilk kez Ermenistan hava sahası kullanılarak yapıldı. 26 Aralık tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den kalkan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağıyla, Ermenistan üzerinden İstanbul’a uçuş gerçekleştirildi.

 

 

Hava sahasını açmak zorunda kaldı iddiası

Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, Ermenistan tarafının hava sahasını açmak zorunda kaldığı iddia edildi. Ermenistan medyasında, Azerbaycan ve Türkiye’nin, hava sahasının açılmaması halinde Rus uçaklarının Karabağ ve Ermenistan’a Azerbaycan üzerinden uçuş yapmasına izin verilmeyeceğini ilettikleri öne sürüldü.

YORUMLAR 2
  • İstanbul 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimi çook seviyorum hwrgün yeni bir güzellik Tüm hainlere rağmen
    Cevapla
  • Neoturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Gizli anlasmalar.. Kimbilir daha neler var
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR