Putin, Aliyev ve Paşinyan'la görüşecek!

Dağlık Karabağ savaşının ardından 10 Kasım'da anlaşma imzalayan Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yarın kritik bir randevu var. Rusya lideri Putin, Azerbaycan lideri Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la Moskova'da buluşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2021 13:59 GÜNCELLEME 10.01.2021 16:39 DÜNYA
Putin, Aliyev ve Paşinyan'la görüşecek!
Putin, Aliyev ve Paşinyan'la görüşecek!

Azerbaycan'ın tarihi zaferiyle sona eren 44 günlük Dağlık Karabağ savaşını bitiren anlaşmadan iki ay sonra, Moskova'da taraflar bir araya geliyor.

 

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ konusunu yarın Moskova’da görüşecek. Kremlin, üçlü randevunun Putin'in girişimiyle düzenlendiğini açıkladı.c

10 Kasım'da silahların sustuğu anlaşmayı Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan birlikte imza koymuştu. Yenilgi anlaşmasını imzalayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, o günden bu yana istifa baskısı altında.

 

 

Anlaşmayla Azerbaycan yaklaşık üç 30 yıldır işgal altında olan topraklarının büyük çoğunluğunu kurtardı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Rustem 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Putin. Rusya olmasaydi cok can kaybi olurdu her iki taraftan, Rusya Ermenistan taraftari degil tirkolar, Azerbaijan da dost ulkedir, oyle olmasaydi savasin sonucu tersine donerdi, her dusman ulke kabusu yasar eger Rusyaya kafa kaldiracak olursa.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev ücgün daha sabredemedin bizide kendinizde cook riske koydu ayni sans ermenistanda 30 yilönce ne yaptilar halern ögrenmemis gibi üstelik on gün ek süre verdiler ermenilere hertarafi yaktilar yiktilar putinin ermeni yanlisio oldugunu besikdeki bebklerde bildigiu halde
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Her an gene savaş çıkabilir.Yarım bırakılan iş mükafat olur
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya güvenilir mi? Hayır. Yine oyun peşinde. Her zaman ki gibi. Ama yine başa dönülür ve savaş devam ederse bunu bilsinler ki Ermenistan haritadan silinir.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    putin Ateşle oynuyor Ermenilere kol kanat geriyor?Osmanlının şamarını yeyince anlayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR