Rus basını zirveyi yazdı: Paşinyan ile baş etmek zor olmadı!

Rusya’nın başkenti Moskova’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında Dağlık Karabağ konusundaki üçlü görüşme Rusya basınında geniş yer buldu. Kommersant gazetesinde yer alan haberde, "Ermeni muhalefetinin baskısına rağmen Paşinyan ile baş etmenin o kadar zor olmadığı görüldü" ifadeleri kullanıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2021 13:18 GÜNCELLEME 12.01.2021 14:27 DÜNYA
Rus basını zirveyi yazdı: Paşinyan ile baş etmek zor olmadı!
Rus basını zirveyi yazdı: Paşinyan ile baş etmek zor olmadı!

Rusya’da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında gerçekleştirilen üçlü görüşme, Rus basınında geniş yer buldu.

 

 

Rus basınında görüşmeye dair en dikkat çeken haberi Kommersant Gazetesi yayınladı. Gazetenin muhabiri Andrey Koleşnikov imzalı yorum haberde toplantıya dair gözlemlere yer verildi.

ALİYEV'E SICAK KARŞILAMA

 

 

Koleşnikov, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın, Ermenistan'ın başkenti Erivan'dan Moskova'ya hareketinden önce hiçbir metne imza atmayacağını hatırlattı. Muhaliflerin; Paşinyan'ın, Moskova'ya gitmesine engel olmak istediğini söyleyen Koleşnikov, Putin'in Aliyev'i çok sıcak karşıladığı halde Paşinyan'ı karşılarken sadece başını sallayarak, "hoş geldin" imasında bulunduğunu vurguladı.

Koleşnikov ayrıca, Paşinyan'ın salona girerken yanında bulunan evrak çantasındaki dokümanları hemen ortaya çıkarmasını eleştirerek, Paşinyan’ın söz konusu evrakları özel görüşmede çıkarması gerektiğini söyledi.

"PAŞİNYAN İLE BAŞ ETMEK"

Aliyev'in yanında hiçbir evrak ve not bulundurmadığını belirten Koleşnikov, Aliyev'in görüşmede ülkesini temsil ederken her zamanki gibi zihnindekiler ile kendisini ifade ettiğini vurguladı.

Rus gazeteci haberinde, Ermeni muhalefetin baskısı altındaki Paşinyan'ın yeni bir metne imza atmama kararına rağmen üçlü görüşme sonunda ortak mutabakat metnine imza attığını hatırlattı ve söz konusu duruma yönelik olarak "Paşinyan ile baş etmenin o kadar zor olmadığını gösterdi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanda insallah iki yüzlülük yapmaz satmaz türkiyeyi . Nerde Türkiye !!! Türkiye olmadan Asla demeliydi Aliyev
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığınız yorumlar daha itinalı olabilir.Neden Türkiyeyi satsın da.En fazla güç aldığı yer.Ayrıca Aliyev herif adam.Reisimiz gibi.
    Cevapla
  • Abdulrauf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayları baslatan Türkiyə son noqdayada Türkiyə qoyacaq kendisi masada diyil ama sahada tam qalıb. Türkiyə bizim öz qardaşımızdır allah yuceltsin türkü
    Cevapla
  • TURKAZ 3 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev ve azeriler turkleri satmaz.Kardes candir.Turkiye ayri,Rusiya ayri.Turkler kardesimiz,rusa guvenmeiyoruz amma bu iliskiyi bozmak gerek anlamina gelmemeli.Siyaset bir oyun.Sag gostrip sol vurmak lazim.Rusa ters gitmek Azerbaycan ve Karabag icin olumlu degil,iyisi herkesle anlasmak.Zaten turkler hep bariscil insanlar.Yani hristianlarla biraz farkli konusmak gerek.
    Cevapla
  • Maner 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes pasinyana yukleniyor. Sanki ermeni ordusu azerbeycani sahadan siliyordu da pasinyan Engel oldu. Ulan masaya oturmasa yakinda azeriler erivan a girecekti.
    Cevapla
  • Fatih61 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu kareden memnun muyuz? Rusya şakşakçısı olmayalım.
    Cevapla
  • Ebulfez 3 yıl önce Şikayet Et
    Ver dombirayi yakalim dunyayi
    Cevapla
  • antalya ve burdurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    evet türkiye nerde.. ALİYEV ne oldu ne bitti bize aktaravaktır.. putinin yine aklında birşeyler var..
    Cevapla
  • 606060 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya da bir şeyler döndü aliyev in suratından belli çıkar kokusu yakında..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR