Twitter, Sputnik V aşısının hesabını kısıtladı

Twitter, Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısının resmi hesabını kısıtladı. Rusya, kısıtlamayla ilgili araştırma başlatıldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2021 00:54 GÜNCELLEME 15.01.2021 00:54 DÜNYA
 Twitter, Sputnik V aşısının hesabını kısıtladı
Twitter, Sputnik V aşısının hesabını kısıtladı

Rusya’nın Covid-19’a karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının resmi hesabı, dünyaca ünlü sosyal medya uygulaması Twitter tarafından kısıtlandı. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından üretimi desteklenen aşı ile ilgili tüm gelişmeler resmi sosyal medya hesapları üzerinden dünya kamuoyuna aktarılmaya devam ediliyordu.

Twitter Sputnik V aşısının hesabına, “Dikkat bu hesap geçici olarak kısıtlandı. Bu hesapta olağan dışı etkinlikler tespit ettiğimiz için bu uyarıyı alıyorsun. Yine de görüntülemek istiyor musun?” ibaresi koydu.

Twitter’ın Sputnik V aşısının resmi hesabını kısıtlamasının ardından RDIF yaptığı açıklamada, “Twitter üzerinden aşı ve çalışmalar ile ilgili tüm bilgileri açık şekilde paylaştık. Hesap kısıtlandı ve bunun nedenlerini araştırıyoruz” denildi.

Öte yandan Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçilerinin 6 Ocak’ta başkent Washington DC’de bulunan Kongre Binası’nı basmasının ardından Trump’ın hesabını süresiz olarak askıya almıştı.

 

 

YORUMLAR 4
  • blob 3 yıl önce Şikayet Et
    ya adamlar trump ı bile ne hale koydu, kimse anlamıyor mu bunu, adamlar Nemrut gibi, bunu öldürdüm bunu yaşattım, değil bir kaç ülkeyi tüm dünyayı yönetmeyi kafaya koymuşlar, ucuz bir film senaryosu gibi gelsede kulağa olan bu maalesef
    Cevapla
  • Millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu twitter kullanmak artik ihanetle es değer
    Cevapla
  • dunyada 3 yıl önce Şikayet Et
    asıl çıbanbaşı twitter. bir an önce ülke olarak güvenilir bir medya platformu kurup, daha sonra cumhurbaşkanlıgı dahil bütün kamu kurumları twitterdan çıkıp oraya geçmeli. ve twitter erişime kapatılmalı.
    Cevapla
  • dijital diktatorlük 3 yıl önce Şikayet Et
    Dijital diktatörlüğün sansür bakanlığı gibi davranıyor twitter denilen şirket. İstemedikleri haber ve kişilere sansür uyguluyorlar. Bu tür faşist uygulamaların alternatifleri kurulmalı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR