Almanya'da Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu: Türk Armin

Almanya'da Hristiyan Demokratların (CDU) yeni genel başkanı Armin Laschet seçildi. Eylül ayındaki genel seçimlerde Merkel'in yerine aday olması beklenen isim, seçimleri kazanırsa yeni Şansölye olacak. Başbakan Angela Merkel 2018'de yaptığı açıklamada, 2021 yılında görev süresi dolunca aktif siyaseti bırakacağını duyurmuştu. Laschet, göçmenlere yakınlığı nedeniyle partisi içinde "Türk Armin" olarak tanınıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2021 15:08 GÜNCELLEME 16.01.2021 15:35 DÜNYA
Almanya'da Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu: Türk Armin
Almanya'da Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu: Türk Armin

Almanya Başbakanı Angela Merkel Ekim 2018'de yaptığı açıklamada, 2021 yılında görev süresi dolunca aktif siyaseti bırakacağını duyurmuştu.

20 yıldır CDU'nun genel başkanlığını yapan Merkel o dönem, "Bu benim son dönemim. CDU Genel Başkanlığına aday olmayacağım. 2021 yılında başbakan adayı da olmayacağım. 2021'de siyaseti bırakıyorum" demişti.

 

Ve Merkel'den resmi açıklama geldi: Bırakıyorum

YENİ GENEL BAŞKAN: ARMIN LASCHET

Merkel'in genel başkanı olduğu Hristiyan Demokratların (CDU) yeni lideri ise, bugün yapılan seçimle belirlendi. Rakipleri Friedrich Merz ve Norbert Röttgen'i geride bırakan Armin Laschet, CDU'nun yeni genel başkanı oldu. Eylül ayındaki genel seçimlerde Merkel'in yerine aday olması beklenen isim, seçimleri kazanırsa yeni Şansölye olacak.

DAĞDELEN'İ CANLI YAYINDA AZARLAMIŞTI

CDU'nun genel başkanlığına seçilen Armin Laschet, PKK savunucusu Alman sol partili Sevim Dağdelen'e canlı yayında şu tepkiyi vermişti: "Bu insanlar terör saldırıları gerçekleştiren insanlar, ve siz 'bu öyle değil' diyen ve bu örgütü savunan birisiniz."

ARMIN LASCHET KİMDİR?

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Aachen kentinde 1961'de doğan Armin Laschet, 1981-1987 yıllarında Münih ve Bonn üniversitelerinde hukuk, 1987-1988'de gazetecilik eğitimi aldı. Laschet, 1994'e kadar Bavyera'da serbest gazeteci olarak çalıştı, aynı zamanda dönemin Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth'a danışmanlık, 1994-1998'de Federal Meclis'te, 1999-2005'te Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yaptı. Laschet, 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya'da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını üstlendi. Bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kuran Laschet, Türk-Alman dostluğuna katkıda bulundu. Üç çocuk babası Laschet, 2017'de yaklaşık 18 milyon nüfusla Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Başbakanı oldu. Laschet, mülteci krizi sonrasında Merkel'in izlediği "açık kapı" politikasına verdiği destekle biliniyor. Türkiye'yi de "Almanya için önemli bir ülke" olarak nitelendiriyor. Lashet, Merkel'den sonra Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkesi Almanya'nın politikasına yön verecek isim. Laschet, göçmenlere yakınlığı nedeniyle partisi içinde "Türk Armin" olarak tanınıyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 120 TÜMÜ
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Umariz her sey eskisinden daha iyi olur yeni baskanla birlikte alman istihbarati bnd amerikaya calisti anayasa koruma teskilati dönercileri öldürtü para silah sagladi irkcilar yabancilara saldirdi merkel elinden geleni yapsada kanidrildi aldatildi telefonu dinlendi alman demokrsisi nekadar kirilgan oldugu derin devletin her seyi istedigi gibi yönetigi ortayacikti umariz sayin armin bunlari düzeltebilir temizler
    Cevapla
  • Kızıldereli 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok zor
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir tezgah daha kurulmuş anlaşılan
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir tezgah daha kurulmuş anlaşılan
    Cevapla
  • Hayat 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkler Avrupada lobilesmeleri lazım.
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Armin abi ha gayret türk alman dostluguna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR