Almanya'da Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) yeni başkanı Armin Laschet'in mecliste Prof. Dr. Uğur Şahin'in başarılarından bahsettiği konuşması gündeme geldi. Bir çok kullanıcı "İşte gerçek dost" paylaşımında bulundu.

Almanya'da iktidarın büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), hafta sonu yeni liderini seçti. Yarışı, Türklerle sıcak ilişkisi nedeniyle "Türk Armin" diye bilinen Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Armin Laschet kazandı. Seçimi kazanan Armin Laschet'in Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbaşkanı olarak parlamentoda Kasım ayındaki Türk bilim insanı Uğur Şahin'in başarılarından bahsettiği konuşmasında, "Almanya'da okul birinciliği olan bir Türkün bugün salgına karşı aşı bularak bizlere umut olması bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

ARMIN'E "GERÇEK DOST" PAYLAŞIMLARI

Laschet'in CDU başkanı olmasının ardından bu sözler sosyal medyada gündeme geldi. Birçok sosyal medya kullanıcısı Laschet'in Prof. Dr. Uğur Şahin hakkındaki sözleri paylaşarak, "Gerçek dost bu" ifadelerine yer verdi.

Laschet konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: "1969'da 4 yaşında bir çocuk olarak Türkiye'den Ford fabrikasında çalışan babasının yanına gelen ve eğitimini Almanya'da yaparak; hatta okul birincisi olan bir Türkün bugün salgına karşı aşı bularak bizlere umut olması bizleri mutlu ediyor. Almanya'daki aşırı sağcıların bunu görmesini diliyoruz. Almanya'daki sağduyu vatandaşlar, yabancıların gelmesinden çok memnunuz iyi ki gelmişler diyor."

KAYNAK: DHA

Yorumlar 34 Yorum Var
  • ülke 19.01.2021 20:36
    Avrupa ülkeleri Türkiye'nin gücünü gördüler artık. Bundan sonra iyi ilişkiler için hepsi sıraya girecek. Önce İngiltere sonra Almanya ve sırasıyla Fransa, Hollanda, Yunanistan... Bir kaç yıl sonra da Türkiyenin AB ye girdiğini göreceğiz.
  • Kaya 19.01.2021 20:15
    Türkiye 'yi avrupaya şikayet edenler utanın bir alman kadar türkü sevmediniz yazıklar olsun
  • helal-olsun- 19.01.2021 19:51
    ALLAH hidayet nasip eylesin, tek kelime ile adamsin
  • İsmail 19.01.2021 19:40
    Fetöcüleri pkklıları türkiyeyi kötülüyen sığınmacıları hepsini korku saldı türkler türk armine oy verir diye kötülüyorlar seçilmesin diye çünkü armin seçilirse işleri çok zorlaşacak almanyada.
  • UGUR 19.01.2021 17:43
    Almanya'daki gibi kabiliyet ve verimi esas alan bir sistemi kuaramadigimiz sürece ne kadar konussak bos. Isinin ehli, yaptigini tam ve eksiksiz, adam gibi yapan bir nesilin özlemi icindeyiz. TV'ye cikmayi bilimin önüne koyan sözde bilim adamlarindan ne bekliyebiliriz ki?
Daha fazla yorum görüntüle