Pandemi, zengin Japonya’daki gizli yoksulluğu ortaya çıkardı

Pandemi, dünyanın üçüncü büyük ekonomisini de vurdu. Japonya'da işsizlik arttı, ücretler düştü, yoksullar daha da zor koşullara sürüklendi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2021 01:03 GÜNCELLEME 20.01.2021 01:03 DÜNYA
Pandemi, zengin Japonya’daki gizli yoksulluğu ortaya çıkardı
Pandemi, zengin Japonya’daki gizli yoksulluğu ortaya çıkardı

Koronavirüs salgını zengin Japonya'daki gizli yoksulluğu ortaya çıkardı. Başkent Tokyo'da hayır kurumları, yoksullar için gıda paketi dağıtıyor.

46 yaşındaki işsiz Yichiro da hayır kurumlarının verdikleriyle karnını doyuranlardan biri. Zor durumda olduğunu söyleyen Yichiro, “Burayı nasıl bulacağımı bilmiyordum. Bir süredir duş almadığını düşündüğüm insanları takip ettim ve buraya geldim" dedi.

Birçok insanın tren istasyonlarında ve karton kutularında uyuduğunu söyleyen Yichiro, “Bazıları açlıktan ölüyor. Çoğu aç kalıyor ve bazıları açlıktan ölüyor. Eskiden de evsizleri gördüm, ama şimdi bu durumda birçok genç var. Japonya'da bunlar medyada pek yer almıyor” diye konuştu.

GIDA PAKETLERİ TOKYO'DAKİ HAYIR KURUMLARI TARAFINDAN DAĞITILIYOR

Yakın zamana kadar bir inşaat işçisi olarak çalışan Yichiro ve onun gibi birçok Japon bu yardımlardan yararlanıyor.

Yardım gönüllüsü Ren ise dikkatleri artan sayılara çekiyor. Kuyruğa girenlerin sayısının 209 olduğunu gördüklerini belirten gönüllü, “Bu gördüğümüz en yüksek sayı. Bu günlerde gelenlerin sayısı, geçen yıl aynı zamanlarda yardım arayanların sayısının 2 buçuk katı kadar" şeklinde konuştu.

Çalışanların yaklaşık yüzde 40'ı düşük ücretler ve kolayca feshedilebilecek sözleşmelerle düzenli olmayan işlerde çalışıyor.

Ülkede 10 milyondan fazla insan yılda 19 bin doların altında bir gelirle yaşıyor. Ekonomistler, son altı ayda yarım milyon Japon'un işini kaybettiğini belirtiyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR