İran'dan Biden yönetimine 'nükleer taahhüt' mesajı: Yaptırımları kaldırın

İran Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin yaptırımları kaldırması halinde İran'ın nükleer taahhütleri yeniden benimseyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2021 16:52 GÜNCELLEME 26.01.2021 16:58 DÜNYA
İran'dan Biden yönetimine 'nükleer taahhüt' mesajı: Yaptırımları kaldırın
İran'dan Biden yönetimine 'nükleer taahhüt' mesajı: Yaptırımları kaldırın

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade haftalık basın toplantısında, "Tutumumuzu çoktan ifade ettik. Yaptırımların kaldırıldığını ve anlaşmanın Amerika Birleşik Devletleri ile diğer taraflarca etkili bir şekilde uygulandığını görmemiz gerekiyor" dedi.

2015 İran nükleer anlaşması olarak da bilinen Ortak Kapsamlı Eylem Planı'na (JCPOA) atıfta bulunan Hatipzade "JCPOA ile ilgili yeni bir şey görmedik" diye ekledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD yükümlülüklerini yerine getirdiği takdirde, İran'ın nükleer taahhütlerine ilişkin hafifletme önlemlerinin geri alınabileceğini vurguladı.

İran, ABD'nin 2018'de, nükleer anlaşmadan çıkması ve yaptırımlarını devreye sokmasının ardından JCPOA kapsamındaki yükümlülüklerinin bir kısmını uygulamayı durdurmuştu.

KAYNAK : Xinhua Haber Ajansı
YORUMLAR 5
  • Tayyar dikici 3 yıl önce Şikayet Et
    İran güvenilmez kalleş bir ülkedir.Bizim güçlü olmamızı hiçbir zaman istemez.Amerikayı tehditleri boş bir palavradır.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’ya boş tehdit savurmayı bırakında ülkedeki vatandaşlarla ilgilenin! Demokrasi nasıl getirebiliriz diye tartışın, insanlara nasıl özgürlük verebiliriz diye tartışın!!! Allah akıl fikir versin! Asıl Amerika’da daha çok siz kafirsiniz !
    Cevapla
  • Ati 3 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır aynı senaryo.Siz zaten kardeşsiniz.
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırımlar iranı yıpratmış belli. Ağlayorular.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme sarıklı yahudi sizi ısırmaz sizde onları ısırmazsınız kalleş batıniler oldum olası sevmem iki yüzlü millet osmanlı ve türk düşmanı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR