Aliyev'den Erdoğan'a Dağlık Karabağ tebriği

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi'nin açılışı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2021 14:07 GÜNCELLEME 30.01.2021 15:43 DÜNYA
Aliyev'den Erdoğan'a Dağlık Karabağ tebriği
Aliyev'den Erdoğan'a Dağlık Karabağ tebriği

Dağlık Karabağ'da sağlanan ateşkesi gözetlemek için Türkiye ve Rusya'nın kurduğu Ortak Merkez'in bugün faaliyete başladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi'nin açılışı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti. Görüşmede, Türk-Rus Ortak Gözetim Merkezi'nin bölgede uzun vadeli barış ve güvenliği sağlamaya hizmet edeceğinden emin olunduğunun vurgulandığı ve 10 Kasım'da imzalanan maddelerin yerine getirilmesinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği belirtildi. Azerbaycan-Türkiye dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarıyla gelişmeye devam edeceği, işgalden kurtarılan bölgelerin imar çalışmalarında Türk şirketlerinin aktif katılımından memnuniyet duyulduğu aktarıldı. İki liderin salgınla mücadelede karşılıklı desteğin önemini vurguladığı da ifade edildi.

Ortak merkezle, bölgedeki ateşkesin sürekliliği ile barış ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlanacak. Ağdam'ın Merzili köyü yakınlarında kurulan, Türk ve Rus askerlerinin görev yapacağı merkezin açılışına Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin ve diğer yetkililer katıldı.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Veysel 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin askeri ve siyasi desteği olmasaydı Azeri kardeşlerimiz Karabağı kurtaramazdı. Savaşın başında Mink üçlüsü devreye girer savaşı durdururlardı. Ama Türkiye ağırlığını koyunca diğer güçler sessiz kaldı ve Karabağ kurtarıldı. Yani artık bu bölgede Türkiyenin siyasi ve askeri ağırlığı kendini iyice hissettirdi. Türkiye artık bölgede oyun kurucu bir aktör.
    Cevapla
  • 768 3 yıl önce Şikayet Et
    50 milyon türk iranı işgal ediyor yönetiyor türk halkının umurunda değil
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip ERDOĞAN ve Ilham Aliyev sevgiler.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik mi? teşekkür mü?
    Cevapla
  • alonegreywolf 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat..!
    Cevapla
  • KafayaBak 3 yıl önce Şikayet Et
    Gündem, kimjn ne oldugu icindeki fitne fucuru ortaya dokerek gösteriyorsun, Ermenilerin lafına bakip ta dindas ve soydaşlarımızı, soyunuza yedirmiycez, berbat bir denemeydi.
    Cevapla
  • gündem 3 yıl önce Şikayet Et
    evet dikkat onlar şia
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR