Avrupa'dan Türkiye itirafları gelmeye başladı: Çok ihtiyacımız var '

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Avrupa'nın kendi gücünü bulabilmesi için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2021 19:44 GÜNCELLEME 30.01.2021 19:55 DÜNYA
Avrupa'dan Türkiye itirafları gelmeye başladı: Çok ihtiyacımız var '
Avrupa'dan Türkiye itirafları gelmeye başladı: Çok ihtiyacımız var '

Almanya'da Sosyal Demokrat Partiden (SPD) 7 yıl başbakanlık yapan Schröder, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, "Coğrafi olarak bakarsanız, Avrupa'nın gücünü bulması için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara ihtiyacı var. Bizi daha güçlü kılan yolları engellememeliyiz." diyerek Türkiye ile daha yakın iş birliği yapılması çağrısında bulundu. 

Türkiye'nin Avrupa'dan uzaklaştığı ve bunun durdurulması şansının olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Hayır bitmedi." diyen Schröder, Türkiye'de Avrupa'ya karşı bir tavır olmadığını vurguladı. 

Türkiye'nin batısı ile doğusunun farklı düşündüğüne işaret eden Schröder, "1963'te Türkiye'nin uzun bir süreçte AB'ye katılacağına dair bir söz verildi. Çoğu benim zamanımda olmak üzere iki tarafta da ciddi çabalar vardı" dedi. 

Schröder, Almanya'da Hristiyan Birlik Partilerinin (CDU-CSU) Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin imtiyazlı ortaklık teklif etmelerine atıfta bulunarak "İmtiyazlı ortaklık ifadesiyle aslında 'dışarda kalın' işareti verilmek isteniyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya’da en az 2800 cami var. Hele Duisburg şehrindeki cami muazzam büyük ve kubbeli minareli. Burada eğer Rabbim almanları islam ile şereflendirdiği vakit, nasıl müslüman olarak yaşam olacağını gösterir insaallah. Ne baharatlara kiremit tozu atar veya terazisi hilelidir. İslamın nice aslında müslümanların güzeliyle önder olması gerekirken, bu almanların kurmuş olduğu düzende var. Allah hepsini islam ile şereflendirsin. Almanya dan selamlar
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    ya bırakın şu avrupa meselesini avrupa demek şeytan demek avrupa demek cehennem demek bu milleti bile bile cehenneme atmayın bakın 1963 den bu zamana ab ye giremiyoruz bu şu demek CENABI ALLAH hayırlı görmüyor demekki ve ısrarla ab ab ab ne buya biz aciz yaratılmış insanlar CENABI ALLAHTAN dahamı iyi bileceğiz vize şu bu hepsi hikaye KURBAN OLDUĞUM YÜCE ALLAH hayırlı görmüyorsa mesele bitmiştir saygılar
    Cevapla
  • Türkiye Denzli 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Türkiye Rusya birleşmesi abd nin işine gelmez
    Cevapla
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Asya büyük alo dinliyormusunuz ortadoğudan payda alındımı bu iş biter şavaşlarda durmak zorundadır
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkel yerine Schröder olsa Türkiye çoktan Avrupa Birliği içinde olmasa Bile VİZE Serbesti ve Gümrük Anlaşması çoktan olmuş olurdu ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR