Rusya'da tutuklanan muhalif lider Alexei Navalny’nin serbest bırakılması talebiyle düzenlenen gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 4 bin 52’ye ulaştı.
Rus muhalif lider Alexei Navalny’in tutuklanmasından sonra sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarla birçok kişi sokağa dökülmüş, Navalny’nin tutuklanmasını protesto etmişti. Başkent Moskova’da yoğunlaşan gösterilere polis çok sert müdahale ederken, öğleden sonra gözaltı sayısı 2 bini aşmıştı. Polisin müdahalesine rağmen sokakları terk etmeyen göstericiler, kitleler oluşturarak ara sokaklarda Devlet Başkanı Vladimir Putin aleyhinde sloganlar atmaya devam etti. Bazı sokaklarda polis ile göstericiler arasında kovalamacalar yaşanırken, polis göstericileri gözaltına almaya devam etti.

GÖZALTI SAYISI 4 BİNİ AŞTI

Navalny’nin ofisi tarafından yapılan açıklamada akşam saatlerinde toplam gözaltı sayısının 4 bin 52’ye ulaştığı ifade edilirken, polisin gözaltılara devam ettiği ve bu sayının artacağı belirtildi. Protestocular, sokaklarda gruplar halinde yürüyüşler yapmaya devam ederken, Moskova’daki birçok meydan polis tarafından kordon altına alındı. Olayların devam ettiği ülkede Navalny destekçileri, sosyal medya üzerinden gösterilere devam edecekleri yönünde paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

AB'DEN TEPKİ: ULUSLARARASI TAAHHÜTLERİNE UY

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'da tutuklu muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılması için düzenlenen gösterilerde binlerce kişinin gözaltına alınmasından üzüntü duyduğunu bildirdi.

Borrell, sosyal medyadaki paylaşımında, "Rusya'da bugün bir kez daha çok sayıda kişinin gözaltına alınması ve protestocularla gazetecilere orantısız güç kullanılmasından üzüntü duyuyorum." ifadesini kullandı.

Halkın baskı korkusu olmadan gösteri özgürlüğünü kullanabilmesi gerektiğini belirten Borrell, Rusya'nın uluslararası taahhütlerine uymasını istedi.

Rusya'da binlerce kişi, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın serbest bırakılması için gösteri düzenlemiş, başta Moskova ve St. Petersburg olmak çok sayıda kentte düzenlenen izinsiz gösterilere binlerce kişi katılmıştı. 

Gözaltına alınanlar arasında Navalnıy'ın eşi Yuliya Navalnaya da bulunuyor.

Borrell, 5 Şubat'ta Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer Rus yetkililerle görüşmeler yapacak.

Borrell'in bu görüşmelerde Navalnıy'ın serbest bırakılmasını talep etmesi bekleniyor.

Yorumlar 51 Yorum Var
  • bulent 01.02.2021 12:13
    trum devrildi putin sallaniyor reis sırada küreselci şeytanlar kontrol edebildiğini sever
  • M. Ali 01.02.2021 11:37
    İnşallah 10 katı Abd de olur..
  • Yazıyorum 01.02.2021 10:51
    sayın bidon ve ekibi iş başında putinin tasfiye ettiği ingiliz para babalarının öcünü alıyorlar, abd ve israile mualif ve ters düşen her yerde bu olabilir.
  • Birisi 01.02.2021 08:34
    Rusya değil de abd de olan sokak olayları neden haber yapılmıyor
  • Bünyamin Öztürk 01.02.2021 08:11
    Kaygan zeminde protesto eylemi yapmak ne zor ya.
Daha fazla yorum görüntüle