İran Zülcenah adını verdiği ve katı ile sıvı yakıtla çalışabilen motora sahip yeni uydu taşıyıcısını test etti.

İran Savunma Bakanlığı Uzay Birimi Sözcüsü Ahmed Hüseyni, test edilen uydu taşıyıcısının yörüngede 500 kilometreye kadar çıkabildiğini ve 220 kilogramlık uydu taşıyabildiğini ifade etti. 

Hüseyni, Zülcenah adı verilen yerli uydu taşıyıcısının ülkenin katı ve sıvı yakıtla çalışan en güçlü motoruna sahip olduğunu ve mevcut uydularla rekabet edebildiğini aktardı. 

Bu uzay testinin en önemli kazanımının 750 ton itme gücüne sahip olan ve katı yakıtla çalışan en güçlü motorunun elde edilmesi olduğunu kaydeden Hüseyni, bu denemede yüksek teknolojinin kullanıldığını ifade etti.

Savunma Bakanlığı yetkilisi, Zülcenah uydu taşıyıcısında daha önce test edilen Simurg'da olduğu gibi sabit üsse ihtiyaç olmadığını söyledi. 

Yorumlar 18 Yorum Var
  • vay be arkadaş 02.02.2021 10:22
    güzel animasyon.amerika israil bunları vuruyor suriyede ırakta hurmuz boğazında bunların genarellerini vurdular hahahaha gıkı çıkmadı .bizim genarilimizi vursalar savaş ilan eder o ülkeyi yerle bir ederiz isterse bu amerika olsun son turkde kalsa neder eder o amerikya gider milyonlarca amerikalıyı doğurtur türk geni enjekte eder yine o amerikayı yok eder turk turktur
  • Eskimalatyalı 02.02.2021 09:41
    Ambargolar İran'ın her şeyini kendisi yapmasına mecbur bıraktı. İran geleceğin uzay gücü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Siz biz İran'ı eleştiriyoruz ya şimdi gidip İranlılara bizi sorsanız İranlılarda asıl bizim batı ile işbirliği içinde olduğumuzu söylerler.
  • Ali 02.02.2021 09:34
    İran İslam İnkılabını can -ı gönülden tebrik ederim. İran a laf atanlar önce kendi kapınızın önünü temizleyin. Siyonizmin rahatsız olmasını anlıyoruz bu doğal , içimizdeki aklını siyonizme kiraya verenler sizin karın ağrınız nedir. Tüm islam ülkeleri kardeştir araya fitne tohumu ekmeye çalışanlara dikkat edin , oyuna gelmeyin . ne zaman tarihten ders alıp gerçek düşmanı tanıyacaksınız ?
  • alis 02.02.2021 09:30
    yapilan bunca ambargolara ragmen sasirttin herkesi iran tebriler olsun sana yani .!
  • MUSA 02.02.2021 08:42
    nereye gittiğini biliyor mu bu füze
Daha fazla yorum görüntüle