İngiltere Dışişleri'nden Kıbrıs açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Kıbrıs meselesinin çözülmesine yardımcı olma konusunda ülke olarak rollerini eksiksiz oynayacaklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 04.02.2021 17:34 GÜNCELLEME 04.02.2021 17:34 DÜNYA
İngiltere Dışişleri'nden Kıbrıs açıklaması
İngiltere Dışişleri'nden Kıbrıs açıklaması

Dominic Raab, yakın zamanda Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenmesi planlanan, garantör ülkelerin de katılacağı Kıbrıs konulu 5+1 gayrı resmi konferans öncesi Rum kesimine ziyarette bulundu.

İlk olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi  lideri Nikos Anatasiadis ile görüşen Raab, sonrasında Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi.

Raab, "Kıbrıs'taki insanların uzun zamandır dostuyuz. Kıbrıs'taki bölünmelerin kalıcı olarak sona erdiğini görmek istiyoruz. Kıbrıs sorununun çözülmesine yardımcı olma konusunda üzerimize düşen rolü tam anlamıyla oynayacağız" dedi.

"TÜM FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLMELİ"

Raab, BM Genel Sektereri Antonio Guterres'in 5+1 konferans ile sunduğu fırsatı tüm tarafların değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

BM öncülüğündeki konferansın Kıbrıs'ta her iki topluma da fayda sağlamak ve bölgesel istikrarı artırmak için bir fırsat olduğunu belirten Raab, bir çözüme ulaşılmamasının kimseye fayda getirmeyeceğini söyledi.

Raab, "Taraflara, esneklik ve uzlaşma gösterme isteği ile görüşmelere gelmeleri çağrısında bulunuyorum" dedi.

İngiliz Bakan, İngiltere'nin Kıbrıs meselesinin çözülmesi, Ada'da adil ve kalıcı barışın sağlanması için Kıbrıs halkı ve BM ile birlikte çalışacağını sözlerine ekledi.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Referandumda hayır kullananları bir cezalandırın bakalım.Kim uyuşmaz...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı taraflar açıktan ve el altından karıştığı için kıbrıs sorunu çözülemedi artık kimse karışmamalı bu ancak bagımsız iki devletin olmasıyla çözülür VE UMARIM İngiltere helenizme hizmet eden politikalar izlemez
    Cevapla
  • Sultan Sencer 3 yıl önce Şikayet Et
    İki ayrı devlet en iyi çözüm. Batılı kefereler zaten rumları devlet olarak tanıyor. Bizim müslümanlar da kktcyi tanısa bütün sorunlar biter. Müslüman devletlern başındaki hain idareciler bir yok olup gitseler her şey düzelecek. Mesela suud neden kktcyi tanımaz. Akıl alır gibi bir iş değil. Çünkü suud İngilizin ta kendisidir de ondan. Bae aynı. Mısır da aynı. Mısır utanmadan Gkry ile münhasır ekonomik bölge falan imzalıyor. Bunlar onursuz omurgasız rezil yöneticilerdir. Şahsen bu müslüman halkların başındaki bu hainlere bir damla su vermem. Gavurdan daha gavurdur bunlar.
    Cevapla
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    dune kadar akincisi olsun ondan önceki Mehmet Ali Talat olsun türkiye'den ayrılmayı özgür olacaklarını savundular. elin İngilizi seni nasıl savunur biz, elimizi bir çeksek rum tarafı aynı gün tepenizde kibris savaşından once .rum komşusu tarafından öldürülen türkler .ne çabuk unutuldu. reis kibrisa topluca gitti. İngiliz misilleme yapti. baska bir sey yok . kork İngiliz . kork rum . korkun düşmanlar turklerden.
    Cevapla
  • Kuzey 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kıbrıs bu saatten sonra Memleketin 83 vilayetidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR