İsrail askerleri bir Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü gerekçesiyle tutukladığı Filistinlinin işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan evini patlatarak kullanılmaz hale getirdi.

İsrail güçleri, Filistinli tutuklu Muhammed Muravvah Kabha’nın evini yıkmak için Batı Şeria’nın Cenin kentine bağlı Tura beldesine baskın düzenledi.

Kabha’nın evini öğle saatlerinden itibaren kuşatma altına alan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. İsrail güçleri Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi kullandı.

Beldede yaşanan olaylarda şu ana kadar yaralanan olmazken, İsrail güçleri Kabha’nın evini, altına yerleştirdiği patlayıcılarla havaya uçurdu.

İsrail makamları tutuklu Kabha’yı, 20 Aralık 2020’de işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi bir yerleşimciyi öldürmekle suçluyor.

İsrail'in, saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin evlerini yıkması, insan hakları örgütleri tarafından "toplu cezalandırma" anlamına geldiği için yoğun şekilde eleştiriliyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 220 bin, Batı Şeria'da ise yaklaşık 500 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda yer alan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Yorumlar 45 Yorum Var
  • serhat 11.02.2021 23:58
    turkiye bir teroristin evini boyle yok etse bati ayaga kalkardi, iste iki yuzluluk budur
  • karadüzü 11.02.2021 19:55
    Başkanımız için mektup yazan abd'li zavallılar siyonistlerin zulmünü göremiyorlarsa, bir gün olur kendileri aynı işgale uğradıklarında işin ne kadar vahim ve çekilmez olduğunu anlarlar. Dağılmayız, parçalanmayız demeyin!!! İki yüz değil, yüz elli yıl önce parça parça idiniz!!!
  • Türkiyem 11.02.2021 19:52
    Meraklanmasınlar yakında dünyaya adaleti sağlayacağız işte ozaman merhamet yok!!
  • Ademoğlu 11.02.2021 18:50
    Allah'ım tez vakitte bu İsrailli mahlukatlarin mustehak olduklarını başlarına getir.Amin.
  • Musluman Turk 11.02.2021 17:02
    Bir gün bizde telavivi yıkacağız inşaAllah (bugün hayal yarın gerçek olacak) kudus bizimdir ve öyle kalacak ne haçlısı ne yahudisi bir gün geleceğiz,biz sabrediyoruz güçlenmek için sizde korkun
Daha fazla yorum görüntüle