'Erdoğan, tavşan beyinli cahil başkan Macron'u terbiye ediyor'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "tavşan beyinli, cahil başkan" olduğunu belirten Sudanlı yazar, Erdoğan'ın Macron'u "terbiye ettiğini" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2021 10:02 GÜNCELLEME 18.02.2021 10:03 DÜNYA
'Erdoğan, tavşan beyinli cahil başkan Macron'u terbiye ediyor'
'Erdoğan, tavşan beyinli cahil başkan Macron'u terbiye ediyor'

Sudan'da yayımlanan Al Tayyar gazetesinde yer alan bir yazıda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a çok sert ifadelerle yüklenildi.

Celaladdin Mohamed Ibrahim tarafından "Erdoğan Macron'u terbiye ediyor" başlığıyla kaleme alınan yazıda, Macron'a "tavşan beyinli, cahil başkan" gibi ifadeler kullanıldı.

Erdoğan'ın İslam dünyasının lideri olduğunu ve Türkiye'nin halifeliğin son temsilcisi olduğunu hatırlatan yazar, "Bu tavşan beyinli cumhurbaşkanı -Macron- Türkiye'nin Müslüman Halifeliğinin son kalesi olduğunu unuttu mu? Türkiye'nin, kendisinin ve benzerlerinin parmağını şıklatarak politikalarını dikte edebileceği ülkelerden biri olmadığını unutmuş mu? Bu kendini bilmez, Müslüman ulusun çoğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Müslüman Halifeliğinin dönüşü için son umut olarak gördüğünü unutmuş mu?" ifadelerini kullandı.

Celaladdin Mohamed Ibrahim'in kaleme aldığı yazıyı sizler için çevirdik, işte yazının tamamı;

"Fransa Cumhurbaşkanı Macron, utanmadan ve tamamen küstahça, Türkiye Cumhuriyeti'ni Libya'daki güçlerini geri çekmeye çağırdı. Bunun, ülkelerinin herhangi bir dış müdahaleden uzak olmasını isteyen Libya halkının seçimi olduğunu söyledi. Macron coşkusuyla kendini kaybetti. En güçlü Müslüman cumhurbaşkanına hitap ettiğini unuttu.

Hiç hayal kırıklığına uğramadım. Her zamanki gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu cahil başkana tepkisi yıkıcı oldu. Fransa'nın–özellikle Macron zamanında- Afrika'da giriştiği tüm yolsuzluk, kötü yönetim ve cehaleti ifşa etti. Fransa'nın Macron'u hükümetten uzak tutabilecek akil adamlar tarafından yönetilmediği anlaşıldı.

Bu tavşan beyinli cumhurbaşkanı -Macron- Türkiye'nin Müslüman Halifeliğinin son kalesi olduğunu unuttu mu? Türkiye'nin, kendisinin ve benzerlerinin parmağını şıklatarak politikalarını dikte edebileceği ülkelerden biri olmadığını unutmuş mu? Bu kendini bilmez, Müslüman ulusun çoğunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Müslüman Halifeliğinin dönüşü için son umut olarak gördüğünü unutmuş mu?

Hepimiz bazı ülkelerin Batı'dan yardım istemek için dizlerinin üstüne çöktüğünü ve liderlerinin onları etkilemesini istediğini biliyoruz. O Arap liderler, destek ve rehberlik istenecek makamın Allah ve peygamberi olduğunu unuttular. Bazıları Müslüman Ümmetinin hala güçlü olduğunu unuttu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron hakkında konuşurken, devlet yönetimini öğrenemediğinden bahsediyor. Macron da yaramaz ve son derece zeki bir çocuk olduğunu dünyaya kanıtlamaya çalışıyor. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapmaya çalıştı ama siyasi itibarını aptalların çukuruna götüren bir darbe aldı. Aslında Erdoğan ona unutulmaz bir ders verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'a cevabında, meşru Libya hükümetinin talebi üzerine Türk kuvvetlerinin Libya'da olduğunu ve Macron'un ülkeyi terk etme önerisini Libya'ya paralı asker getiren diğer ülkelerden talep etmesi gerektiğini söyledi. "Libya'da Çad ve Mali'den gelen savaşçılar var" diye ekledi. "Dünya, bu alanlarda yaptıklarından Fransa'yı sorumlu tutmalı" dedi. Fransa’nın yerli halka köle muamelesi yaptığı ve zenginliklerini çaldığı ülkeleri gündeme getirdi.

Sanki Erdoğan dolaylı yoldan Fransa'nın hâlâ Afrika halkının aklını köleleştirdiğini ve servetlerini çaldığını söylüyor gibi. Erdoğan "Kaybeden Macron" diye bitirdi. Aslında Macron'a sorulacak soru şudur: Bu konuya neden karışıyorsunuz?

Son mürekkep damlası:

Bugün Müslüman Halifeliğinin sona ermesinin ve Osmanlı İmparatorluğu'nun egemenliğinin sona ermesinin üzerinden yüz yıl geçti. Adaletin Müslümanlar tarafından seçilecek bir Müslüman Halifenin yönetimi altında gerçekleşebilmesi için Müslüman Halifeliğinin eskisi kadar ihtişamlı olacak şekilde yeniden canlanacağını hâlâ umuyoruz."

KAYNAK : Haber7 / ÖZEL
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • esven 3 yıl önce Şikayet Et
    Cihat bizim,zafer allahın.
    Cevapla
  • adil kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman aklını başına almazsa batı emperyalizmi daha çok sömürür öldürür.
    Cevapla
  • Yarın 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke ve lideri ümmetin son umududur...
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Mesut yilmaz zamaninda Rahmetlinin Resimlerini Tuvaletlerinin duvarlarina yapi$tiran fransaya bizde $unu yapalim diye bu sayfalara 12 kez yazdim yayinlanmadi..Umarim bu defa yayinlanir..macronun tuvalet kagitlarinin üzerlerine resimleri basilip tüm Türkiyeye dagitilmali..Gururlu millet isek bu yapilmali..!
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kabile devleti değil, büyük millet olduğumuzu unutmayın.
    Cevapla
  • 2023 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yeryüzünde adalet seni bekler süper güç olmak zorundasın bu görevi hz Muhammet bildirdi ebediyete kadar senin genlerine işlenmiş görev emir büyük yerden kim tutar seni umut la bekliyor dünya mazlumları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR