Lavrov'dan açıklama: Türkiye 'Büyük Turan'ın peşinde değil

Türkiye'nin ulus üstü bir oluşum olarak "Büyük Turan"ın peşinde olmadığını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, eskiden Sovyetler Birliği'nin bir parçası olan ülkelerin de böyle bir projeye destek vermediğini iddia etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2021 14:29 GÜNCELLEME 20.02.2021 14:29 DÜNYA
Lavrov'dan açıklama: Türkiye 'Büyük Turan'ın peşinde değil
Lavrov'dan açıklama: Türkiye 'Büyük Turan'ın peşinde değil

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus medyasının, Azerbaycan gibi ülkelerin "Büyük Turan"a destek vermesi bağlamında, Rusya'nın, Türkiye'nin güçlenmesinden korkup korkmadığı sorusuna yanıt verdi.

Lavrov, yanıtında "Tarih anlamında ulus üstü oluşum olarak Büyük Turan'dan bahsedecek olursak Türkiye'nin böyle bir amaç peşinde olduğunu düşünmüyorum. Eski Sovyetler Birliği'nin parçası olan ülkelerin gerçekte böyle bir fikre nasıl ve ne şekilde destek vereceğini bilmiyorum. Aksine, bu ülkelerin dış politikasının heyecanı ve uygulamaları, ulusal devletlerini güçlendirmeye yönelik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kendi çıkarlarının olduğunu, bu halkların da aynı dilde konuşan soydaşlar olduğunu dile getiren Rus bakan, Türki ilişkiler konusunun Türkiye, Azerbaycan ve bazı Ortak Asya ülkeleri arasındaki iş birliğinin dokusuna oldukça derinlemesine işlediğini belirterek, bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

"Türk Konseyi var. Bu konseyde gözlemci olarak yer alıyoruz. Birkaç cumhuriyetimiz bu temaslara ilgi duyuyor. Orada somut projeler ilerletiliyor. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY da var. Ayrıca Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi gibi bir yapı da var. Tümü oldukça uzun zamandır faaliyet gösteriyor. Kendi planları var, etkinlikler düzenliyorlar. Bunları genel olarak kültür, dil, eğitim gelenekleri üzerinden yapıyorlar."

KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi iyi safları ayıktırmamayı başarmışız bravo çocuklar
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarih öyle demiyor. Cengiz handan beridir türkler bir yükselme sonra parçalanma sonra tekrar kuvvetli olan devletle birleşerek dünyaya hakimiyet sağlamışlar. Sonunda özümüze döneceğiz. Bunu iktidardaki rus hayranı yöneticiler bile engelleyemiyecek. Halk ne isterse eninde sonunda o olur.
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle san......
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan hödük herif Turan kuruldu bile
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz korkmayın bizim derdimiz Avrupa o yüzden sizi olayın içine çekmeye çalışıyorlar Rusya dostu kim düşmanı kim iyi bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR