BAE'den F-35 atağı, ABD'ye flaş mesaj

BAE merkezli silah üreticisi EDGE firmasının CEO'su Faisal al-Bannai, F-35'leri yakın zamanda almak istediklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 09:12 GÜNCELLEME 24.02.2021 09:26 DÜNYA
BAE'den F-35 atağı, ABD'ye flaş mesaj
BAE'den F-35 atağı, ABD'ye flaş mesaj

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail ile ilişkileri normalleştirmesinin ardından, ABD'den beşinci nesil savaş uçağı F-35 satın alma talebinde bulunmuş; ABD'nin 46’ncı Başkanı Joe Biden'ın resmi olarak görevi devralmasından hemen önce, Donald Trump hükümetinin BAE ile anlaşmayı imzaladığı belirtilmişti.

Biden yönetimi, onaylanan 50 adet F-35 ve 18 adet silahlı İHA satışını yeniden gözden geçiriyor. BAE merkezli silah üreticisi EDGE firması ise Beyaz Saray'ın Körfez'e savaş uçağı satışına devam kararı alması durumunda, Lockheed Martin’in F-35 uçağı tedarik zincirine katılmayı bekliyor.

EDGE CEO'su Faisal al-Bannai, "BAE'nin satın alacağı herhangi bir platformun üretim sürecine yoğun bir şekilde dahil olmaya başladıklarını" ifade etti.

EDGE ve Lockheed Martin ayrıca, "BAE'nin havacılık ve savunma endüstrisindeki endüstriyel katılım fırsatlarını keşfetmek" için ön anlaşmaya vardı.

KAYNAK : c4defence
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR